25. září 2014

LÉKAŘI: ODS neuplácí voliče sliby

Mosteckou ODS reprezentují v komunálních volbách tři lékaři – Jiří Krhounek, Dan Drtík a Roman Houska. Jak vidí své působení v místní policie v případě volebního úspěchu? Rozhovor na www.homerlive.cz

Co vás jako lékaře přivedlo k politice?

Dr. Krhounek: Jako lékaři jsme celou kariéru vedeni k zodpovědnosti a péči o druhé, a tak je logické, že se nezdráháme brát na sebe zodpovědnost za věci veřejné.

Dr. Houska: To je také důvod, proč kandidujeme za ODS, stranu zodpovědných lidí, stranu, která nabízí uskutečnitelná řešení problémů a neslibuje nereálné nebo si neuplácí voliče planými sliby či úplatky.

Jak můžete k politice v Mostě přispět.

Dr. Drtík: Většinou se od nás jako lékařů očekává, že se budeme vyjadřovat k věcem týkajícím se zdravotnictví a sociální oblasti. Je pravda, že se touto oblastí dennodenně setkáváme a jsme schopni fundovaně přispět do diskuze k těmto tématům. Na druhou stranu z kontaktu s lidmi máme dobrý přehled o tom, co lidi opravdu trápí a můžeme i jejich jménem vystoupit.

V letošní volební kampani byla otázka zdravotnictví velmi otevřeně rozvířena...

Dr. Krhounek: O tom, jak bude v Mostě zdravotní péče organizována, je možné diskutovat, důležité je, aby byla péče kvalitní a také dostupná. Tak jako minulé volební období i letos opět zdůrazňujeme potřebu vyřešení parkování a příjezdu k nemocnici. Je ostudou současného vedení města, že doposud nedokázalo najít finanční prostředky na tyto úpravy v okolí nemocnice. Rozhodně jsme pro urychlenou opravu mostu k nemocnici a vybudování dalších parkovacích míst.

Co myslíte, že lidi v Mostě trápí a co s tím dělat?

Dr. Drtík: V minulosti se volební diskuse vedly kolem toho, zda má město vybírat za odpady, zda platit v hromadné dopravě, či nikoliv. Dnes je hlavní potřebou obyvatel Mostu vyřešení katastrofické sociální situace ve městě. Musíme zastavit příliv nepřizpůsobivých občanů z celé ČR do Mostu, na kterém parazitují realitní společnosti a spekulanti zneužívající systém sociálních dávek. Z mnoha částí města utíkají starousedlíci, byty se stávají neprodejné a vznikají vyloučené lokality…

Chceme jen jednoduché věci pro každého slušného občana - pořádek v domech, možnost se v klidu vyspat ve vlastním bytě, byty bez štěnic a švábů, moci vyjít před dům nebo do obchodu beze strachu

Dr.Houska: Ano, to je to, co lidi trápí, a to, co městu chybí, je „Plán“! V uplynulém funkčním období naši zastupitelé již požadovali, aby město připravilo komplexní plán k řešení této situace, ale to bylo s odůvodněním, že je to těžké, stále odsouváno. Ano, je to těžké, ale nutné! Proto musí být sestaven tento „Plán“ a pro další roky musí být pro zastupitele města prioritou – tedy tím, čím se musí magistrát zabývat přednostně a s plným úsilím. Chceme, aby Most měl před sebou budoucnost a nebyl pouhým ghettem.

Zdroj: www.homerlive.cz