7. srpna 2022

Partie PLUS CNN Prima News

(CNN Prima News) Andreje Babiše už bylo dost, ať si sbalí fidlátka a odstěhuje se i s obytňákem zpět na Slovensko. Europoslanec Alexandr Vondra (ODS) se v nedělní Partii televize CNN Prima NEWS pustil do šéfa ANO kvůli jeho kampani. Během té expremiér objíždí s obytným vozem Českou republiku. Během posledních zastávek ale došlo k několika incidentům, během kterých zasahovala policie. Její postup chce nechat prošetřit ministr vnitra i policejní prezident.

Celou debatu s Alexandrem Vondrou můžete zhlédnout na CNN Prima News.

„Myslím, že toho pána už bylo dost. Lidé si nepřejí znovu Husáka na Pražském hradě. Ten pán by udělal daleko lépe, kdyby se vrátil ke svému podnikání nebo si sbalil fidlátka a i s obytňákem se odstěhoval zpátky na Slovensko, odkud pochází,“ pustil se kvůli incidentům na setkáních s občany Alexandr Vondra do Babiše.

Alexandr Vondra tak reagoval na střety, které se odehrály na Babišových mítincích v jižních Čechách. Mezi Babišovými fanoušky a odpůrci roste napětí, dokonce dochází i k fyzickým útokům.

Policie čelí kritice jednak kvůli zákroku proti školákovi, jenž se snažil při setkání Babiše s voliči v Borovanech na Českobudějovicku ukrást reproduktor. Neuniformovaní policisté tam autistického chlapce nevybíravě zaklekli a odvezli na služebnu, jeho matku údajně odmítli vzít s sebou.

Druhý incident, který se prošetřuje, je zákrok neuniformovaných policistů proti ženě v Českém Krumlově. Jeden ze zasahujících mužů zákona měl mít navíc v průběhu setkání na hlavě kšiltovku s heslem Babišovy kampaně. Je otázkou, zda kvůli lepšímu „krytí“, nebo svým symaptiím.

Alexandr Vondra

místopředseda strany
europoslanec