24. června 2021

Středočeská koalice SPOLU odstartovala kampaň symbolickým odpočtem na stopkách, které zobrazují čas do konce Babišovy vlády

(www.ods.cz/region.stredocesky) Jan Skopeček (ODS), lídr koalice SPOLU ve Středočeském kraji, odstartoval v klubu Jazz Dock spolu s dalšími kandidáty koalice SPOLU (ODS, TOP 09 a KDU-ČSL) středočeskou kampaň do sněmovních voleb. Akce se účastnilo více než 30 kandidátů ODS, TOP 09 a KDU-ČSL. Hlavními tématy bylo „mýto v Praze jako past na peníze Středočechů" a „státní dluh po hospodaření Babiše a Schillerové“.

Jan Skopeček burcoval k ukončení vlády hospodářské nezodpovědnosti: „Holedbáme se, že jsme kántryforfjůčr, ale ve skutečnosti žijeme v byrokratickém pekle. Počty úředníků stále rostou, prosadit cokoli smysluplného je ale čím dál těžší.“

Skopeček nastínil hlavní programová témata kampaně - stabilizaci veřejných rozpočtů, zeštíhlení státu, rušení zbytečných úřadů, digitalizaci, zjednodušení právní džungle. „Kampaň chci vést pozitivně, ale zároveň voličům říkat i nepříjemné pravdy. Je nutné začít dělat inventuru a pořádek. Namísto populistického kupování voličů a miliard pro dotační narkomany v čele s premiérem prosazujeme rozumné investice, které se v budoucnu vyplatí. Namísto budov plných úředníků zdigitalizujeme státní agendy. Namísto byrokratické šikany a úřední buzerace podpoříme živnostníky a malé firmy," uvedl konkrétní příklady Jan Skopeček.

Jako středočeský lídr chce spolu s dalšími kandidáty také bojovat proti koncepci mýta, kterou připravuje vedení pražského magistrátu. Mýto by každého mimopražského řidiče, který jezdí denně autem do Prahy do práce, přišlo ročně 15 až 20 tis. Kč. Nedovolíme, aby osobní PR primátora Hřiba platili obyvatelé středních Čech.

Spolu s Janem Skopečkem po celou dobu konání akce stály na podiu jednička za TOP 09 Helena Langšádlová a za KDU-ČSL Nina Nováková. „Podmínky středočeských obyvatel se musí zlepšit. Zatížení dopravy je opravdu enormní, a to nelze dále přecházet. Prioritami také musí být kvalitní školství a zachování dobrého životního prostředí pro další generace,“ nastínila priority poslankyně Helena Langšádlová.

„Všechny důležité problémy v našem kraji, ať je to doprava, školství, bydlení nebo stav životního prostředí, se dotýkají základní složky společnosti a tou je rodina. Rodiče mají právo na to, aby školy jako veřejná služba měly vysoký standard. K němu patří menší počet dětí ve třídě, podpora malých obecních škol a přístupnost informací o tom, co a jakou metodou se na které škole učí. Příležitost k dalšímu vzdělání musí mít i maminky na rodičovské péči a senioři. Chci být také hlasem lidí, jejichž životní prioritou není jen pobyt ve virtuálním světě a kteří sami sebe vnímají jako součást přírody,“ říká Nina NovákováPro posílení odolnosti současné společnosti je také důležité, aby na sebe vstřícně reagovaly všechny generace. Mladí, dospělí i senioři si mají vzájemně mnoho co dát. Další téma, které mi leží na srdci, je ochrana národní a evropské kultury. Opustit to, z čeho čerpáme již dva tisíce let, tedy moudrost antiky, citlivost k potřebným a uznání důstojnosti lidského života, hodnot postavených na křesťanské kultuře, by znamenalo vzdát se těch nejlepších projevů lidství,“ uzavírá kandidátka za KDU-ČSL Nina Nováková.

Kampaň Skopeček symbolicky odstartoval odpočtem na stopkách, které zobrazují čas do voleb. Zbývá 107 dní.