25. listopadu 2019

Klub zastupitelů ODS Středočeský kraj: Chyba sociálních demokratů a komunistů nás bude stát stovky milionů korun

(www.ods.cz/region.stredocesky) Na programu zastupitelstva je opět vyrovnání s firmou Mladá RP, s.r.o. ohledně pronájmu bývalého vojenského výcvikového prostoru Mladá u Milovic, který kraj nevýhodně uzavřel v roce 2010.

„Jako člen tehdejší opozice jsem už v roce 2010 celou záležitost kritizoval a upozorňoval na závažné chyby v procesu zadání pronájmu této lokality, což se bohužel potvrdilo. Je potřeba stále opakovat, že za touto smlouvou, která bude náš kraj stát stovky milionů korun, stáli za dob Davida Ratha a Marcela Chládka sociální demokraté a komunisté. Překvapuje mě jejich současná snaha dělat, že s tím nic společného nemají,“ říká předseda klubu zastupitelů ODS Tomáš Havlíček.

„Pro Středočeský kraj je důležité, aby se tento lukrativní prostor odblokoval. Mohu se trochu podivovat nad tím, že aktuální znalecký posudek vyšel zhruba v těch parametrech, jak vedení kraje dopředu odhadovalo, ale opakuji, že pro nás je důležité prostor odblokovat, aby se mohl konečně smysluplně využívat,“ dodává poslanec a krajský zastupitel Martin Kupka.