6. března 2016

Silná kandidátka ODS pro Středočeský kraj: K lídrovi Kupkovi se přidávají Poláková, Skopeček a řada úspěšných starostů

ODS ve Středočeském kraji o víkendu nominovala celou svoji kandidátku do podzimních krajských voleb.

Martina Kupku, kterého ODS zvolila jako krajského lídra už na konci minulého roku, nově ve vedení kandidátky doplnila na druhé pozici Jana Poláková, úspěšná starostka Byšic, na třetí pozici krajští delegáti určili Jana Skopečka, ekonomického experta strany, krajského zastupitele a předsedu regionu. První pětice pokračuje na čtvrtém místě Danem Jiránkem, emeritním primátorem Kladna, a na páté pozici Jaroslavem Králem, oblíbeným a dlouholetým starostou Benátek nad Jizerou. Na kandidátce je 20 starostů a místostarostů a celkem 19 zastupitelů středočeských měst a obcí.

„Je to silná kandidátka, která lidem ve Středočeském kraji nabízí zkušené a důvěryhodné osobností s pevným názorem a zkušenostmi ze samosprávy kraje, měst a obcí. ODS bude ve Středočeském kraji prosazovat srozumitelnou pravicovou politiku. Kraj se musí více starat o denní potřeby lidí, naučit se lépe investovat, zlepšit veřejnou dopravu, musí více opravovat silnice a lépe pečovat o své školy,“ konstatuje Martin Kupka.

„V současné době se nejenom na Středočechy potichu připravuje velké zvýšení poplatků za vodné a stočné. Vláda nechce přiznat, že by ráda navýšila daně, místo toho jde cestou navýšení poplatků. Jako první je na řadě novela vodního zákona a zákona o odpadech včetně jeho vyhlášek. Budeme bránit likvidačnímu navýšení poplatků pro občany,“ říká Jana Poláková a dodává, že podle ní by kraj měl také v mnohem větší míře poskytovat metodickou pomoc místním samosprávám a víc pracovat jako opravdová samospráva.

„Ambicí ODS musí být ukončení současné krajské koalice ČSSD a KSČM, která náš kraj dobře neřídí a nerozvijí. ODS chce vrátit prioritu zejména školství a infrastruktuře, na něž kvůli levici jde nyní méně peněz. Tyto oblasti rozhodnou o kvalitě života a rozvoji našeho kraje. Chceme se i z krajské pozice bránit případným negativním důsledkům migrační krize. Počet policistů v kraji a možnost zásadně ovlivnit otevírání či neotevírání nových zařízení pro migranty musí být i tématem krajských zastupitelů,“ zdůraznil Jan Skopeček.

Šestkou středočeské kandidátky ODS sněm zvolil Michaela Pánka, místostarostu Dobřichovic a majitele pražského podniku Rock Café, sedmičkou stávajícího krajského zastupitele z Kutné Hory Tomáše Havlíčka, osmičkou Miroslava Hölzela, místostarostu Sedlčan, devítkou Libora Lesáka, místostarostu Kralup nad Vltavou a desítkou Václava Michla, krajského zastupitele a zastupitele města Poděbrady. Jedenáctkou je krajský zastupitel Miroslav Šmolík, dvanáctkou středočeský poslanec Petr Bendl, třináctkou a čtrnáctkou živnostníci Martin Smetana a Roman Tichovký. Na patnáctém místě kandiduje místostarosta Žižic na Slánsku Petr Koten. Následují tři úspěšní starostové středočeských měst Petr Vychodil (Králův Dvůr), Jiří Havelka (Lysá nad Labem) a Josef Pátek (Čelákovice).

Štítky:
tisková zpráva