14. března 2017

V Litoměřicích jsme diskutovali na téma životní prostředí

V pondělí 13. března 2017 proběhla v Litoměřicích za účasti veřejnosti konference "Životní prostředí, energetické úspory a pravicová politika", která byla součástí kampaně ODS "Tvoříme program".

Konferenci zahájil poslanec Jan Zahradník, který představil postoj klubu ODS k vybraným zákonům, které se týkají životního prostředí, a které jsou nyní v legislativním procesu či jím v nedávné době prošly. Po něm hovořil bývalý ministr a senátor za Litoměřicko a Slánsko, Alexandr Vondra, který se snažil ukázat, že problematika ochrany životního prostředí (tedy jeho konzervace) naprosto oprávněně patří do ideového portfolia moderní liberálně-konzervativní strany. A první blok uzavřel soudní znalec problematiky ochrany životního prostředí, Luboš Motl, jenž upozornil na složitost procesu EIA a jeho pozitivní i negativní dopady na reálnou ochranu životního prostředí.

V druhé části konference vystoupil nejprve bývalý ministr životního prostředí Martin Bursík, který hovořil o nových trendech na poli energetické politiky, na které bychom měli být připraveni, ale i o možných tématech v rámci ochrany životního prostředí, která by mohla ODS uchopit. Konferenci svým vystoupením uzavřel místostarosta Litoměřic a lídr kandidátky ODS pro parlamentní volby v Ústeckém kraji, Karel Krejza, který "přetavil" poznatky všech předřečníků do praxe, když prezentoval jednotlivá opatření na poli alternativních zdrojů energie, udržitelného rozvoje a energetických úspor, která město Litoměřice v posledních několika volebních obdobích pod vedením ODS Litoměřice realizovalo."