31. března 2021

SPOLU: V dubnu spustíme kampaň „Dáme Česko dohromady“. Koaliční smlouvu podepíší předsedové 11. dubna

(www.ods.cz) Koalice SPOLU startuje v dubnu kampaň „Dáme Česko dohromady“. 11. dubna předsedové ODS, KDU-ČSL a předsedkyně TOP 09 podepíší koaliční smlouvu. Na začátku jara pak koalice zveřejní svůj program a představí všechny kandidáty.

Kampaň „Dáme Česko dohromady” poukazuje na neutěšený stav země způsobený vládou Andreje Babiše a koronavirovou pandemií. ODS, KDU-ČSL a TOP 09 SPOLU v kampani poukazují na prokazatelnou kompetenci středopravicové koalice dát věci do pořádku. Kampaň se objeví na vizuálech na bigboardech i v online prostoru.

Dubnový začátek kampaně je předzvěstí dalších aktivit, které na jaře koalice SPOLU chystá. Už 11. dubna podepíší předsedové Petr Fiala, Marian Jurečka a předsedkyně Markéta Pekarová Adamová koaliční smlouvu. Ještě v průběhu jara pak koalice SPOLU zveřejní program, který dá Česko dohromady, a také všechny kandidáty.

„Koaliční smlouvu jsme chtěli podepsat už v březnu, s ohledem na pandemickou situaci jsme to odložili. Lepšící se situace nám už teď umožní smlouvu oficiálně podepsat. V dalších týdnech představíme program a také naše kandidáty,“ říká kandidát koalice SPOLU na premiéra Petr Fiala.

„Jsme v situaci, kdy potřebujeme jasný plán a srozumitelnou vizi do budoucna. Kam bude směřovat Česká republika a jak se nám všem bude dařit? Jednoznačně nechceme, aby se otáčela špatným směrem. Naším cílem je vybudovat sebevědomou zemi, která se umí postarat o své občany. K tomu potřebujeme schopné vedení, jasný cíl a smysluplný program, který vám už brzy rádi představíme. Krize ukázala, že náš národ si umí poradit, pojďme mu dát SPOLU ten správný směr,“ konstatuje předseda KDU-ČSL Marian Jurečka.

„Kvalitní program ale k úspěchu nestačí. Je naprosto zásadní, aby ho reprezentovaly důvěryhodné osobnosti, zkušení politici, ale i zástupci mladé generace, kteří dodají jednotlivým kandidátkám potřebnou jiskru. Právě takové kandidáty veřejnosti do konce dubna představíme,“ uzavírá předsedkyně TOP 09 Markéta Pekarová Adamová.