14. dubna 2020

Vyrabejmevcesku.cz už několik dní pomáhá

(www.ods.cz) Vyrábějme v Česku, společný projekt Hospodářské komory ČR a Svazu měst a obcí, který inicioval místopředseda ODS a starosta Líbeznic Martin Kupka (ODS), má za sebou první dny provozu. Už během nich se podařilo získat nabídky českých firem a poptávku samospráv po ochranných prostředcích pro sociální a zdravotnická zařízení a také pro další účely.

Klíčová je pro projekt pomoc dobrovolníků, kteří jsou s firmami a se samosprávami v soustavném kontaktu. „Těší mě, že se podařilo získat ke spolupráci několik studentů, kteří projekt vzali za svůj a začínají naplňovat jeho smysl, když aktivně párují nabídky českých firem s poptávkami po zboží, které v regionech ještě stále chybí,“ komentuje první dny fungování webu vyrabejmevcesku.cz jeho spoluiniciátor, starosta obce Líbeznice, poslanec a místopředseda ODS Martin Kupka.

„V tuto chvíli evidujeme v systému už více než 80 nabídek českých výrobců a začínáme plnit systém poptávkou ze strany obcí a měst. Provázat výrobní kapacity výrobců s konkrétní poptávkou na straně obcí, měst, nestátních zdravotnických zařízení, ale i poskytovatelů služeb v první linii není možné zvládnout automaticky, a tak se musíme spolehnout na kreativitu a nasazení našich spolupracujících studentů. Jsou úžasní,“ říká k projektu Zdeněk Zajíček, prezident ICT Unie a předseda sekce podpory podnikání Hospodářské komory.

„Věřím, že už po Velikonocích budeme moci ohlásit první zprostředkované kontakty a první dodávky. Ohlasy na naši iniciativu jsou zatím ve většině pozitivní,“ dodává Tomáš Zelený, manažer projektu z Hospodářské komory.