2. září 2020

Fialova jízda v Moravskoslezském kraji

Ve středu 2. září 2020 jsme v Moravskoslezském kraji přivítali předsedu ODS Petra Fialu na jeho jízdě po regionech České republiky. Po celý den jej doprovázeli lídr naší kandidátky do krajských voleb Jakub Unucka a 1. místopředseda ODS Zbyněk Stanjura.

Návštěva začala v Pekárně Illík ve Lhotce u Bílovce. Antonín Illík začínal na šachtě, dnes má prosperující rodinnou pekárnu a dává práci dvěma stovkám lidí. Jeho pečivo je známé po celém Moravskoslezském kraji.

Ve Fryčovicích proběhlo setkání s našimi koaličními partnery z TOP 09 předsedkyní Markétou Pekarovou Adamovou a senátorem Herbertem Paverou na návštěvě rodinné farmy Kublák. Kublákovi hospodaří na více než 200 hektarech zemědělské půdy a produkují skvělé výrobky, které prodávají i v rodinné prodejně.

Úchvatný výhled na Lysou horu byl ve Frýdlantu nad Ostravicí, kde Petra Fialu čekalo ve strojírenské firmě Anaj setkání s místními podnikateli.

Na růžovém mostě přes řeku Olši v Českém Těšíně přivítal návštěvu Stanislav Folwarczny, současný krajský náměstek pro školství, sport a mládež a představil úspěšný mezinárodní koncept Zahrady dvou břehů.

Fialova jízda krajem pokračovala do Doubravy u Karviné. Radek Kaňa, úspěšný starosta Šilheřovic a pětka na naší kandidátce do krajských voleb, zde představil svůj konkrétní plán na revitalizaci postiženého Karvinska. Inspiroval se v Anglii, kde dlouho žil, projektem Eden - rekultivací bývalého dolu. Území postižené těžbou chce rekultivovat a současně zde vybudovat centrum biologického výzkumu.

Poslední krátká zastávka byla do ostravské galerie ZaZa Radany Zapletalové, které je rovněž kandidátkou do krajského zastupitelstva. Předseda Petr Fiala připomněl, jak je dobře, že na kandidátkách do krajských voleb máme vedle podnikatelů, studentů, učitelů, lékařů apod. také osobnosti, které pracují v kultuře a rozumí jí.

Závěr celého dne pak patřil programové konferenci Moravskoslezské ODS.