11. září 2018

5+2: ODS – Varům dáme jasnou vizi

Občanská demokratická strana na místo jedničky kandidátky do komunálních voleb postavila Petra Bursíka.

KARLOVY VARY | Dva roky působil Petr Bursík na karlovarském magistrátu jako 1. náměstek primátora. Teď z pozice jedničky kandidátky bojuje o návrat.

„Námi představovaný program je strukturován do deseti témat, která pokrývají celkovou problematiku města tak, jak ji vnímají občané. Tedy přistupujeme komplexně k řešení jednotlivých priorit. Pokud však mohu vyzdvihnout jednotlivé priority, které vnímám jako velmi aktuální, tak je to problematika kolem ubytoven, rozhýbaní investic do majetku města a jeho infrastruktury, systematická podpora pro mladé aktivní obyvatele, a naopak odstranění ‚neviditelnosti,“ popisuje Petr Bursík, s čím jde ODS do voleb.

Město má podle něj řadu problémů, kterými se bude muset každé vedení zabývat.

„Dlouhodobým problémem je, že město Karlovy Vary nemá svou jasně definovanou vizi svého rozvoje do dalších 25-30let. Pracuje se na podkladech, které této vizi mají pomoci, ale nikdo je doposud nebyl schopen uchopit a město s nimi neumí pracovat,“ uvedl a pokračoval: „Problémy krátkodobé, kdy se stačí projít po městě, jeho centru a jednotlivých čtvrtích. Vnímat prostor kolem sebe, lidi kolem sebe a pak vám vznikne komplexní návrh řešení, který představujeme ve svém programu.“

S komunální politikou má Petr Bursík řadu zkušeností. Od roku 2005 je členem ODS. „Chtěl bych zdůraznit, že nejsem přelátavec dle situace,“ poznamenal.

Od roku 2010 až do současnosti je členem karlovarského zastupitelstva. Vyzkoušel si i práci ve vedení města. Od března 2012 do října 2014 působil jako 1. náměstek primátora v oblasti majetku města a informačních technologií. Od ledna 2015 je určeným zastupitelem pro územní plán.

„Město získalo historický majetek v řádu desítek milionů korun, vodní plocha v areálu Rolava je v majetku města, areál Stará vodárna je opět v majetku města a začaly postupně mizet ‚stavební jizvy‘ ve městě (Jabloňová, Bohatice). Nastartovaly se masivní investice do oprav školek a škol, prostor u Vřídla není za ohradou, ale je parkem a tuhnická burza vydělává pro město. V oblasti IT se začalo pracovat na ochraně dat města, začalo se pracovat na novém webu města a úřad se alespoň částečně elektronicky otevřel obyvatelstvu,“ popisuje úspěchy z tehdejšího období.

Nyní by chtěl pokračovat v rozdělané práci, která ustrnula. Dát městu vizi a jasný rámec rozvoje, který bude reflektovat potřeby všech obyvatel. „A vytvořit podmínky pro podnikatelský rozvoj města, vytvořit ‚zelené město‘ pro aktivní život obyvatel,“ dodal Bursík. Petr Bursík se narodil v roce 1976 v Karlových Varech, kde stále žije, bydlí a je jeho patriot. Vystudoval Střední průmyslovou školu keramickou a dále České vysoké učení technické v Praze, obor pozemní stavby a architektura. Je ženatý, vychovává dvě dcery.

„Mám opravdu velkou oporu ve své rodině, rodičích, kteří jsou tolerantní, trpěliví a jsou mi zrcadlem, které je přímé. Jsou schopni se mnou o této aktivitě na rovinu mluvit, diskutovat a říkat věci jak je vnímají ve své surovosti. Podstatné ale je, že mi stojí při boku,“ zdůraznil.

Zdroj: 5+2