11. září 2014

Budějovická ODS představila kandidáty i program

S hesly jako „Nová tvář, nový hlas“ nebo „Nový pohled, nový směr“ ukazují, že kromě zkušených politických matadorů ODS nasazuje do volebního klání i mladé a neokoukané tváře.

Už z tria hlavních kandidátů, kterými jsou Michal Šebek, Martin Stašek a Petr Lamač, je patrné, že ODS výrazně omladila. Ani na ostatních místech kandidátní listiny č.17 však nelze přehlédnout, že ODS na jihu Čech dává prostor nastupující mladé generaci. Pětici předních představitelů pro tyto volby pak uzavírají Petr Kocar a poslanec Jan Zahradník, tedy lidé s dlouholetými zkušenostmi jak z komunální, tak i regionální politické scény.

Hlavními body programu se pod heslem „Pro město, kde chceme žít“ staly doprava, bezpečnost na ulicích, podpora podnikání a změna přístupu k vedení radnice. Nejsilnější pravicová strana však nezapomíná ani na oblast sportovního a kulturního vyžití, sociální politiky, školství a v neposlední řadě ani na témata, která přesahují hranice Českých Budějovic a vyžadují širší spolupráci v rámci celého regionu. V tomto směru jde zejména o urychlení výstavby dálnice D3 nebo další rozvoj Letiště České Budějovice.

Komunální volby se budou konat  10. a 11. října a českobudějovickou ODS v nich reprezentuje celkem 45 kandidátů. Celorepublikově v těchto volbách občané vybírají přes 60.000 zastupitelů svých obcí, a právě ODS obhajuje nejvíce křesel z voleb konaných před čtyřmi lety.