2. března 2017

ODS: V Jihlavě pokračovala série setkání předsedy ODS s veřejností nad tvorbou volebního programu

Po Moravskoslezském a Královéhradeckém kraji byla Vysočina třetím regionem, do kterého zavítal předseda ODS Petr Fiala, aby se zde setkal se zástupci odborné i široké veřejnosti nad tématy, které je trápí, a mluvil s nimi o řešeních těchto problémů a jejich konkrétním promítnutí do předvolebního programu ODS pro letošní podzimní volby do Poslanecké sněmovny.

 
„Nechceme jako většina ostatních stran psát program jen od stolu, za pomoci marketingových agentur. Zajímá nás, co lidi opravdu a dlouhodobě trápí. Například snížení daní prosazujeme trvale, ne pouze před volbami, jako některé jiné strany," řekl Petr Fiala na setkání s občany, které se včera v podvečer uskutečnilo v Dělnickém domě v Jihlavě. Zároveň zdůraznil, že ODS se ve volbách soustředí na čtyři klíčové oblasti: ekonomiku, omezení byrokracie, podporu vzdělání a zajištění bezpečnosti. „Chceme zastavit levicově-populistickou vládu. Chceme, aby se tu lidem žilo lépe a jednodušeji. Nabídneme veřejnosti silný program pro silné Česko,“ zopakoval hlavní volební cíl.
 
Veřejná debata navázala na odpolední setkání u kulatého stolu se starosty a dalšími představiteli samospráv z kraje Vysočina. Na obou těchto fórech předsedu Fialu doprovázel čerstvě zvolený lídr kandidátky ODS pro sněmovní volby na Vysočině a starosta Havlíčkova Brodu Jan Tecl spolu se senátorem a předsedou regionálního sdružení ODS Milošem Vystrčilem.
 
„ODS patří dlouhodobě k obhájcům zájmů samospráv, našich obcí a měst, na celostátní úrovni. Díky své silné vazbě na místní politické reprezentace rozumí jejich potřebám a problémům, se kterými se potýkají. K těm nejzávažnějším patří v posledních letech zejména neúměrný nárůst byrokracie a administrativy, který není ze strany státu a současné vlády nijak kompenzován. Naším cílem je výkon veřejné služby starostům a zastupitelům, kteří nemají potřebný úřednický aparát, co nejvíce usnadňovat," uvedl po jednání u kulatého stolu Jan Tecl. Zároveň doplnil, že vedle nových povinností, které na obce vláda uvaluje, se jich samozřejmě dotýkají také další nepřiměřené regulace, jako je elektronická evidence tržeb či zákaz kouření v restauracích, které brzdí jejich rozvoj a likvidují společenský život na venkově.
 
Série výjezdů předsedy ODS Petra Fialy do regionů bude pokračovat 7. března ve Zlínském kraji. V dubnu pak tato tour vyvrcholí závěrečnou programovou konferencí v Praze, na které bude představena finální verze programu ODS pro volby do Poslanecké sněmovny.