28. února 2017

Jan Tecl lídrem kandidátky ODS na Vysočině

Starosta Havlíčkova Brodu Jan Tecl byl zvolen na krajském sněmu ODS Vysočina lídrem krajské kandidátky ODS pro letošní volby do Poslanecké sněmovny na Vysočině.

Nominace na lídra kandidátky ODS pro volby do Poslanecké sněmovny získali v primárních volbách na úrovni oblastí tři kandidáti poslankyně Miroslava Němcová, starosta Havlíčkova Brodu Jana Tecl a bývalý primátor Jihlavy Jaroslav Vymazal. Ve druhém kole volby získal Jan Tecl podporu 37 delegátů, zatímco pro Miroslavu Němcovou hlasovalo 24 delegátů. Do rozhodujícího druhého kola nepostoupil Jaroslav Vymazal.

„Děkuji delegátům za podporu, kterou jsem cítil již v průběhu primárek. Je to pro mě do budoucna velký závazek a motivace. Zároveň jsem velmi rád, že mohu vytvořit tým s takovými osobnostmi jako je Miroslava Němcová či Jaroslav Vymazal, kterých si osobně velmi vážím a těším se v rámci kampaně na spolupráci.

Osobně, jako starosta okresního města vnímám silný nárůst byrokracie, se kterým se v posledních letech potýkáme nejen na radnici, ale i v životě normálních lidí. Pokud bych ve volbách uspěl, rád bych využil svých zkušeností komunálního politika a podílel se na zjednodušení naší legislativy.“, říká o své motivaci kandidovat do poslanecké sněmovny Jan Tecl.

„Jan Tecl získal mandát lídra v soutěži tří velmi kvalitních kandidátů. Věřím, že po sestavení celé kandidátky, které proběhne na regionálním sněmu 29. dubna, bude ODS na Vysočině disponovat pro parlamentní volby velmi silnou a zajímavou sestavou.

Jan Tecl je zkušeným komunálním politikem, jako lídr do Poslanecké sněmovny je zároveň novou tváří se vším, co k tomu patří. Věřím, že v rámci volební kampaně využije svých předností a bude kvalitním lídrem a tahounem celé kandidátky.“, okomentoval výsledek volby krajského lídra předseda vysočinských občanských demokratů Miloš Vystrčil.

Celá kandidátní listina ODS pro parlamentní volby 2017 na Vysočině bude sestavena 29. dubna 2017 v hotelu Tři Věžičky.

Bližší informace:

Jan Tecl
lídr ODS Vysočina pro parlamentní volby 2017
tel. 725 893 488
jtecl@muhb.cz

Miloš Vystrčil
předseda RS ODS Vysočina
tel. 725 893 488
milos@vystrcil.cz