14. března 2017

Buzeraci držitelů zbraní se teroristé vysmějí

(www.ods.cz) Nová směrnice, která má výrazně zkomplikovat život legálních držitelů zbraní, nebude v boji proti terorismu nic platná. Občanští demokraté ji proto nemohou podpořit. Uvedl to ve Štrasburku šéf Aliance konzervativců a reformistů v Evropě Jan Zahradil.

 
„Teroristé se jí budou smát, protože samozřejmě budou mít k dispozici černý trh. Jediné, co tato směrnice dokáže, je, že rozkýve a destabilizuje účinnou národní legislativu k držení zbraní, jako je například v mé zemi, a stane se nástrojem byrokratické buzerace slušných lidí, slušných držitelů zbraní. Na tom se já podílet v žádném případě nebudu a nebudu tuto směrnici podporovat,“ řekl ve svém projevu Jan Zahradil.
 
Celý projev Jana Zahradila:
 
„Před časem tady pan Juncker představil pět plánů na budoucnost Evropské unie. Jeden z nich byl, že Evropská unie toho bude dělat méně a bude to dělat lépe. Mně by se to líbilo, ale v tomto případě bohužel Evropská unie dělá více a dělá to hůře. Jestli je Evropský parlament frustrován, že ho lidé neberou moc vážně a že je tady nízká volební účast v evropských volbách, tak třeba zrušme sto směrnic. Nebo dejme polovinu evropského rozpočtu od roku 2020 na ochranu vnějších hranic před nelegálními migranty a teroristy. Protože mimochodem, tahle směrnice v boji proti terorismu nebude nic platná. Teroristé se jí budou smát, protože samozřejmě budou mít k dispozici černý trh. Jediné, co tato směrnice dokáže, je, že rozkýve a destabilizuje účinnou národní legislativu k držení zbraní, jako je například v mé zemi, a stane se nástrojem byrokratické buzerace slušných lidí, slušných držitelů zbraní. Na tom se já podílet v žádném případě nebudu a nebudu tuto směrnici podporovat.“
Jan Zahradil

předseda ACRE
expert pro zahraničí
předseda poslaneckého klubu EP