10. září 2015

Občané České republiky si zaslouží znát postoje české vlády k přijímání uprchlíků

ODS předloží na nadcházející schůzi Poslanecké sněmovny k projednání mimořádný bod „Postoj vlády ČR k migrační krizi a situace v ČR“.

 
Pokud vládní koalice nepodpoří zařazení tohoto bodu na program aktuální schůze Sněmovny, bude ODS usilovat o svolání mimořádné schůze k této problematice.
 
Vláda není již několik měsíců schopna informovat občany, jak se Česká republika postaví k migrační krizi a jak chce nastalou situaci řešit. Reaguje pouze na překotný vývoj v Evropě, žádná řešení ale nepřináší a bezradně se potácí ve vleku událostí. Občané České republiky si zaslouží znát postoje české vlády k přijímání uprchlíků. 
 
Jednání Sněmovny, které začíná příští týden, by mělo být vhodnou příležitostí k diskusi a představení kroků, které vláda podnikne. Místo debaty o imigrační politice se ale poslanci mají bavit o nesmyslech, jako je nošení reflexních vest nebo o povinnosti nabízet jeden nealkoholický nápoj levněji než pivo. To je v situaci, kdy se Evropa i naše země potýkají s migrační krizí, naprosto nezodpovědné.