3. srpna 2015

Jsem rád, že se prezident Zeman při slovech o uprchlících vyhnul politické korektnosti

Začnou po 25 letech zase hlídkovat na hranicích ČR vojáci? Podle prezidenta republiky – a tedy i vrchního velitele ozbrojených sil – Miloše Zemana je armáda schopna poslat na hranice asi 1500 lidí. Důvodem pro tento návrat do minulosti je migrační vlna, která svým okrajem zasahuje i ČR. Budou hranice ČR opět hlídat vojáci? Otázka pro místopředsedu ODS Martina Kupku.

Prezident Zeman také v rozhovoru pro Blesk vzkázal uprchlíkům, že je do Česka nikdo nezval, a že když se jim nelíbí místní pravidla, tak mají běžet pryč.

„Já oceňuji, že se pan prezident vyhnul oblíbené evropské politické korektnosti a svůj postoj nezaobalil do nesrozumitelných výrazů. Mně na tom s ohledem na uprchlíky vadilo snad jen jedno jediné, a to, že všechny hodil do jednoho pytle, ať už se jedná o ekonomickou imigraci anebo imigraci, která se váže na válečné konflikty a na skutečně humanitární krize,“ zhodnotil slova hlavy státu místopředseda ODS Martin Kupka

Martin Kupka je zároveň starostou středočeské obce Líbeznice. Pro místní obyvatele mohou být uprchlíci problém, což ale není jen záležitostí České republiky.

„Myslím si, že některé věci musíme naučit lépe v souvislosti s tím, co může nastat. Platí jedno důležité pravidlo, že jsme schopni přijmout jenom tolik lidi a jenom toho, koho jsme schopni integrovat. My se musíme naučit lépe nabídnout lidem integraci do společnosti,“ vyzývá místopředseda občanských demokratů Martin Kupka.
Mgr. Martin Kupka

místopředseda strany