29. srpna 2022

V těžkých časech držme SPOLU. Koalice ODS, KDU-ČSL a TOP 09 zahájila horkou fázi předvolební kampaně

(www.ods.cz) Předsedové stran koalice SPOLU, premiér Petr Fiala (ODS), předsedkyně Poslanecké sněmovny Markéta Pekarová Adamová (TOP 09) a ministr práce a sociálních věcí Marian Jurečka (KDU-ČSL) zahájili na pražské Kampě horkou fázi kampaně koalice SPOLU do senátních a komunálních voleb. Koalice ODS, KDU-ČSL a TOP 09 plánuje navázat na úspěch z loňských voleb do Poslanecké sněmovny. V komunálních volbách SPOLU zabojuje o polovinu primátorských křesel napříč celou zemí. Do Senátu koalice staví 18 kandidátů. Hlavní heslo kampaně je „V těžkých časech držme SPOLU“.

„Za čtyři týdny půjdeme opět k volbám. Budeme volit reprezentanty do obecních a městských zastupitelstev. A budeme volit i kandidáty do třetiny Senátu. Lidé, které voliči vyberou, budou mít velice zvláštní odpovědnost. Budou muset spolupracovat na řešení této krize, které Česká republika i celá Evropa čelí a kterou musí vyřešit, aby se ubránila agresi východních totalitních zemí. Jejich cílem je naše destrukce. A ceny energií jsou aktuálně jejich hlavní zbraní proti nám. V této situaci budeme potřebovat rozumný přístup od každého voleného politika. Ať v Senátu, ve statutárním městě nebo v malé obci. Opět, podobně jako vloni, budou občané vybírat ze dvou hlavních směrů – mezi hlasem pro demokraty, nebo hlasem pro populisty a extremisty. Koalice SPOLU místo populismu a nereálných nápadů nabízí občanům upřímnost a reálná řešení. Myslím, že náš přístup plně vyjadřuje naše heslo, s nímž jdeme do této volební kampaně. V těžkých časech držme SPOLU,“ říká premiér Petr Fiala.

„Koalice SPOLU nebyla nikdy jednorázový projekt. Lidem jsme slíbili, že SPOLU dáme Česko dohromady. Populisté nabízejí údajně zázračné, a přitom ekonomicky zcela nesmyslné recepty, ale především mezi lidmi rozdmýchávají nenávist a nevraživost. Teď se musíme naopak semknout, abychom mohli čelit všem výzvám, před kterými stojíme. A abychom to zvládli, musíme ubránit demokratický Senát a zvolit schopné zástupce měst a obcí,“ uvádí Markéta Pekarová Adamová.

„Velmi mě těší, že máme v komunálních volbách nejvíce kandidátů ze všech stran, celkem 13 589. Je vidět, jak silní jsme přímo u lidí v regionech. Stejně tak mě těší naše síla i v senátních volbách, kam vysíláme do boje celkem 11 kandidátů. Navíc jako jediná sněmovní strana máme více kandidátek než kandidátů – celkem kandiduje 6 žen a 5 mužů,“ říká předseda KDU-ČSL Marian Jurečka. „Tradičně máme nejsilnější postavení na Moravě, tyto volby ale posilujeme i v krajích, které nejsou našimi tradičními baštami, např. v Karlovarském, Plzeňském či Ústeckém kraji. Chtěl bych poděkovat všem současným zastupitelům, kterým se povedlo zrealizovat řadu inspirativní práce a přeji všem novým i obhajujícím kandidátům v nadcházejících volbách mnoho štěstí,“ doplňuje Marian Jurečka.

V současné krizi, kterou vyvolala Putinova válka na Ukrajině, se SPOLU v kampani zaměří na řešení výzev, před kterými Česká republika stojí: ať už jde o energetickou krizi, zdražování nebo o naši bezpečnost. Ke kampani „V těžkých časech držme SPOLU“ koalice spustila doprovodný web drzmespolu.cz. V podzimních volbách koalice SPOLU už dříve představila také dvacítku společných kandidátů do Senátu. Dnešní zahájení kampaně SPOLU ukončí koncert Dana Bárty a Illustratosphere.