20. dubna 2020

ODS: Do krajských voleb na jižní Moravě jdeme s podporou Svobodných a hnutí Starostové a osobnosti pro Moravu

(www.ods.cz/region.jihomoravsky) Občanská demokratická strana půjde do nadcházejících voleb do zastupitelstva Jihomoravského kraje v alianci se stranou Svobodní a hnutím Starostové a osobnosti pro Moravu. Volby do zastupitelstev krajů vyhlásil prezident republiky na 2. a 3. října 2020.

„Doba je těžká a v kraji před námi budou velké úkoly při udržení klíčových veřejných služeb a restartu podnikatelského prostředí. Proto jsem rád za volební spojenectví se Svobodnými a Starosty a osobnostmi pro Moravu, které zajistí, že hlasy nejméně několika procent voličů v našem kraji nepropadnou a naopak se silně uplatní při potřebném restartu Jihomoravského kraje“, říká Jiří Nantl, lídr kandidátky a nominant ODS, Svobodných a Starostů a osobností pro Moravu na funkci hejtmana Jihomoravského kraje, který v současnosti pracuje jako ředitel CEITEC – Středoevropského technologického institutu na Masarykově univerzitě a v minulosti byl například také náměstkem ministra školství.

V minulých krajských volbách na jižní Moravě kandidovali Svobodní samostatně, hnutí Starostové a osobnosti pro Moravu pak v koalici se STAN. Zejména krajská volební spolupráce ODS a Svobodných má řadu úspěšných příkladů v obcích a městech napříč Jihomoravským krajem, a to v neposlední řadě také v městě Brně, kde v posledních komunálních volbách v roce 2018 ODS a Svobodní (společně se sdružením Brno autem) získali druhý nejvyšší počet hlasů ze všech kandidujících subjektů.

„Jsem rád, že můžeme navázat na úspěšnou komunální a senátní spolupráci v roce 2018. Věřím, že přispějeme tomu, aby se hlasy na pravici netříštily,“ dodává krajský předseda Svobodných a zastupitel obce Ladná na Břeclavsku Marek Šoška, který bude na šestnáctém místě kandidovat na společné kandidátní listině do zastupitelstva Jihomoravského kraje.