11. prosince 2013

Výkonná rada ODS schválila přesunutí kongresu do Olomouce

Výkonná rada Občanské demokratické strany schválila na svém pondělním jednání mimo jiné návrh grémia o přesunutí lednového kongresu z Prahy do Olomouce. O změně místa konání rozhodlo grémium ODS s ohledem na další snížení nákladů na kongres. Původně ohlášený termín 18. a 19. ledna zůstává beze změn.

 
„Výkonná rada pověřila grémium, aby vybralo termín a místo kongresu s ohledem na co nejnižší náklady. Vzhledem k tomu, že se v již stanoveném termínu 18. a 19. ledna nově uvolnil prostor v olomouckém kongresovém hotelu Clarion, rozhodlo grémium přesunout kongres z Prahy do Olomouce a zařadit tento bod na jednání nejbližší výkonné rady,“ vysvětlil Martin Kuba, úřadující předseda Občanské demokratické strany, a dodal, že v čase, kdy grémium rozhodovalo o konání kongresu, byl olomoucký kongresový hotel rezervovaný a nejvýhodnější variantou bylo uspořádání kongresu v termínu 18. a 19. ledna v pražském hotelu Clarion.
 
„Přesunutím kongresu z Prahy do Olomouce dostane navíc 24. kongres velkou symbolickou hodnotu, protože na stejném místě v Olomouci byla v roce 1991 Občanská demokratická strana založena. Kde jinde začít restart ODS z její současné těžké situace než právě tam,“ dodal Martin Kuba.