3. prosince 2019

ODS: V krajských volbách na jižní Moravě povede ODS Jiří Nantl, do Senátu kandiduje Roman Kraus

(www.ods.cz/region.jihomoravsky) ​​​​​​​Občanští demokraté dnes představili lídra do krajských voleb Jiřího Nantla a kandidáta do Senátu Romana Krause. Předseda ODS Petr Fiala má radost, že budou ODS v podzimních volbách reprezentovat právě oni. Podle šéfa občanských demokratů česká politika potřebuje kompetentní a zkušené lidi. Nantl chce jako hejtman udělat z Jihomoravského kraje nejlepší místo pro život, Roman Kraus se chce v Senátu zaměřit na zdravotnictví. S prioritami obou kandidátů souhlasí i brněnská primátorka Markéta Vaňková, která vidí velký přínos a nutnost spolupráce mezi brněnským magistrátem a vedením kraje, zajistí to podle ní rozvoj celého regionu.

„Mám velikou radost, že regionální sněm ODS Jihomoravského kraje nominoval na lídra kandidátky ODS Jiřího Nantla a jako našeho kandidáta do Senátu Romana Krause. Oba dva za sebou mají skvělou profesní kariéru, zkušenosti ve veřejném působení a mnoho úspěchů. Jsem velmi rád, že se rozhodli kandidovat. Česká politika potřebuje, aby do ní vstupovali lidé s profesní zkušeností, lidé slušní a kompetentní, kteří vědí, co je potřeba dělat. Pouze tak může dojít k nápravě toho, čeho se na naší zemi dopouští současná vláda. Jihomoravský kraj dlouhodobě stagnuje, nemá žádnou vizi a jeho hejtman je takřka neviditelný. Jiří Nantl má zkušenosti a energii na to, aby se Jihomoravský kraj posunul dopředu. Spolu s ním kandidují úspěšní komunální politici, lidé se zkušeností a důvěrou, na které se můžete spolehnout. Roman Kraus je úspěšný lékař, který roky výborně řídil Fakultní nemocnici Brno, největší nemocnici v ČR, pevně věřím, že se po senátních volbách stane platným členem našeho senátorského klubu a zúročí v něm své bohaté zkušenosti,“ představuje předseda ODS Petr Fiala.

„Brno je přirozeným srdcem Jihomoravského kraje a rozvoj města i celého regionu do značné míry závisí na spolupráci mezi brněnským magistrátem a vedením kraje. Jsem proto velice ráda, že Občanskou demokratickou stranu bude ve volebním souboji o hejtmana Jihomoravského kraje reprezentovat právě Jiří Nantl, který dokáže svoje dlouholeté zkušenosti z manažerských pozic a státní správy plně využít ve vedení kraje. Stejně tak jsem si jistá, že bude mít v Senátu náš region obrovskou podporu v osobě pana doktora Krause,“ říká brněnská primátorka za ODS Markéta Vaňková.

„Jihomoravský kraj musí být nejlepším místem pro život a k tomu zkrátka patří nejlepší školy. Kraj se musí lépe zhostit role zřizovatele středních škol a soustředit se především na výběr ředitelů. Protože právě ředitelé jsou ti, kteří kvalitu škol určují a ručí za ni. Platy ředitelů je nutné zvýšit na úroveň odpovídající manažerské pozici, to přinese větší motivaci stávajícím ředitelům a také větší zájem případných uchazečů. Kraj musí průběžně sledovat výsledky daných škol a podporovat profesní rozvoj ředitelů. Vzdělávací dráha žáků má být věcí volby z dobrých možností, proto chceme vyváženou nabídku všeobecného a odborného vzdělávání, zajistit lepší kvalitu učňovských škol a studenty připravit k vlastnímu podnikání,“ vysvětluje Jiří Nantl, ředitel výzkumného centra CEITEC a bývalý náměstek ministra školství, který se rozhodl své manažerské zkušenosti uplatnit v práci pro Jihomoravský kraj a bude v roce 2020 za ODS kandidovat na hejtmana.

V senátních volbách v obvodu Brno-město bude ODS reprezentovat Roman Kraus, bývalý ředitel FN Brno, který neskrývá své odhodlání připojit se k senátorskému klubu občanských demokratů, kde by se chtěl věnovat především zdravotnictví: „Ve zdravotnictví se pohybuji celý život a svoje zkušenosti z této oblasti chci využít také v politice. České zdravotnictví nutně potřebuje systémové změny, a já bych se na nich rád podílel. Jedním z témat, které chci v Senátu otevřít, je diskuse o zákonu o univerzitních nemocnicích. Je nutné nastavit funkční rámec pro fungovaní velkých zdravotnických zařízení. Z pozice senátora se zasadím také o to, aby byla zachována současná pozice brněnských nemocnic, jakožto páteře zdravotní péče v Jihomoravském kraji."

Zachování brněnských nemocnic jakožto páteře zdravotní péče v Jihomoravském kraji podporuje také kandidát na hejtmana za ODS Jiří Nantl, kterého na kandidátce doplní:

2. Jiří Crha – předseda klubu krajských zastupitelů, starosta města Blanska
3. Vladimír Šmerda – krajský zastupitel, starosta obce Žabčice