30. ledna 2022

Tisková zpráva klubu ODS ke zrušení plánovaného jednání zastupitelstva SK

(www.ods.cz/region.stredocesky) „Jde o fatální pochybení úředníků. Nejsme tady od toho, abychom vyšetřovali, kdo za to může. Je odpovědností ředitele, aby měl procesy na úřadě nastaveny tak, aby k obdobným situacím nedocházelo. Bohužel to není jediná situace, kdy jsme v posledních týdnech s prací úřadu nespokojeni, “ říká předseda klubu zastupitelů ODS Tomáš Havlíček.

„Situace je o to závažnější, že se na jednání měla uskutečnit dlouho avizovaná změna po rezignaci Martina Kupky. Ta byla plánována tak, aby se co nejméně projevila na správě kraje a odpovědnost za rozpracované projekty plynule přešla na další členy týmu,“ říká radní Pavel Pavlík (ODS).

„Během celého ledna jsem se díky vstřícnosti Martina Kupky seznamoval s chodem odboru dopravy, s chystanými projekty a plány do budoucna. Všechny důležité schůzky jsem ale logicky odkládal až na dobu po zvolení radním. Změna termínu jednání zastupitelstva ale celou věc mění. Bohužel si nedovedu představit, že by v tak důležité oblasti, jako je silniční doprava, došlo k dalšímu zdržení. Začnu se tedy věnovat dopravě naplno, bez ohledu na posunutí zastupitelstva. Jako zastupitel k tomu mám mandát i podporu koaličních zastupitelů,“ říká Karel Bendl (ODS).

„Podobná situace je s Výborem pro životní prostředí a zemědělství, kam klub ODS na předsedkyni navrhuje Jarmilu Smotlachovou. Domluvili jsme se spolu, že se již od zítřka bude této oblasti věnovat naplno, byť bude zvolena až později. Bylo by škoda, zbytečně promarnit následujících 14 dní, jen kvůli chybě úřadu,“ dodává Tomáš Havlíček (ODS).