8. dubna 2021

Babiš se snaží koupit hlasy komunistů šíleným návrhem státní banky

(www.ods.cz) Návrh na zřízení státní banky je podle místopředsedy poslaneckého klubu ODS Jana Skopečka šílený a premiér si jím jen snaží nakoupit hlasy komunistů. ČR podle něj nic takového nepotřebuje.

„Premiér Babiš se opět snaží zachránit podporu komunistů pro svou vládu. Tentokrát prostřednictvím šíleného návrhu ‚komerční ‘ banky v rukou státu. Taková státní banka do tržní ekonomiky nepatří! Naopak, je to symbol komunistického, státem řízeného hospodářství. Jediné, co nás může uklidňovat, je, že premiér Babiš rovnou nenavrhl stávající komerční banky znárodnit. Tím by možná udělal komunistům ještě větší radost než vznikem nové státní banky,“ říká k návrhu místopředseda rozpočtového výboru a poslanec ODS Jan Skopeček.

„V České republice máme v bankovním sektoru konkurenční prostředí, finančně silné a zdravé bankovní instituce. Žádné komunistické státní banky u nás nepotřebujeme. Co ještě je schopen premiér Babiš komunistům za podporu slíbit? Návrat devizového příslibu? Bony a síť prodejen Tuzex? Nebo snad obnovení RVHP? Potřebujeme jít opačným směrem a stávající regulacemi sešněrovanou ekonomiku deregulovat a rozvolnit. Na státní banku ať si současní Filipovi komunisté i bývalý komunista Babiš nechají zajít chuť!“ dodává Skopeček.

Jan Skopeček

místopředseda poslaneckého klubu ODS