26. dubna 2018

Klub krajských zastupitelů ODS Středočeského kraje: Dejme více peněz do školství

„Středočeští zastupitelé na dnešním zastupitelstvu schvalují rozdělení zůstatku hospodaření z roku 2017. Vedení kraje sice avizuje, že je pro něj oblast školství prioritou, ale ve zmiňovaném rozdělení se toto moc neprojevuje. Proto jsme předložili pozměňovací návrh, aby se na investiční a neinvestiční akce přidalo z rozdělení 30 mil. korun,“ říká poslanec a krajský zastupitel Martin Kupka.

„Je škoda, že koalice ANO a ČSSD nepodpořila náš návrh. Kvalita škol a vzdělávání je důležitá pro rozvoj Středočeského kraje. Bohužel jsou školy po předešlých letech vlády sociální demokracie dramaticky podfinancované. Když jsme byli v krajské radě, tak se nám podařilo získat pro školství navíc sto milionů. Nyní bychom měli využít příznivé ekonomické situace a školství v kraji dále podpořit,“ říká poslanec a zastupitel Jan Skopeček.

„Domníváme se, že akce jako je propagace srazu motorkářů a kulturních akcí nebo podpora ekologických center v takovém rozsahu, nijak nezvýší kvalitu fungování Středočeského kraje, ale školy tyto peníze zoufale potřebují. Našemu návrhu v tuto chvíli nahrává i skutečnost, že se blíží prázdniny a právě v této době se akce mohou uskutečnit,“ dodává předseda klubu ODS a předkladatel návrhu Tomáš Havlíček.