23. října 2023

Dámský klub ODS jako příležitost k seberozvoji, motivaci i podpoře - inspirativní ženy se tentokrát během dvoudenního programu setkaly v Brně

(www.ods.cz) Další z oblíbených setkání Dámského klubu ODS se tentokrát uskutečnilo v Brně. Poprvé v konceptu dvoudenního motivačního i seberozvojového setkání. Zúčastnily se ho inspirující ženy, členky nebo sympatizantky Občanské demokratické strany. Záštitu nad akcí převzala Eva Decroix, první místopředsedkyně poslaneckého klubu ODS, která během úvodního večera v Brně přivítala Janu Černochovou, ministryni obrany nebo Markétu Vaňkovou, primátorku města Brna. Hostem pátečního slavnostního programu byl i předseda ODS Petr Fiala, který společně se svou chotí Janou Fialovou program setkání Dámského klubu ODS zahájil.

„Děkuji dámám, které se z různých koutů naší krásné republiky vydaly do Brna, aby společně vytvořily nezapomenutelný třetí ročník Dámského klubu. Je pro mě potěšením vidět, jak se stále více žen spojuje ve jménu seberozvoje, politické prezentace a vzájemné podpory. Děkuji panu premiérovi Petru Fialovi a jeho manželce Janě i všem dalším hostkám a hostu za jejich účast a obrovskou podporu. Jejich přítomnost tvořila nejenom jedinečnou atmosféru, ale také ukázala, že témata, kterým se Dámský klub věnuje, jsou důležitá a aktuální,” uvádí první místopředsedkyně poslaneckého klubu ODS a organizátorka Dámského klubu Eva Decroix.

„A co je cílem Dámského klubu? Žen je v politice stále málo. Byla bych ráda, kdyby jich třeba i díky Dámskému klubu bylo v politice více, anebo se aspoň v politice lépe cítily. Věřím, že pravidelnými schůzkami Dámského klubu toho společně dosáhneme,” dodává Eva Decroix.

„Komunální politika je kotva, od které se můžete odrazit, získat neocenitelné zkušenosti a posunout se dál. Je důležité, abychom se navzájem jako ženy podporovaly, neboť společnost neskutečně zhrubla. Považuji to za vážný problém, se kterým se ženy setkávají, ač nasazují maximum pro dobro společnosti. Proto bych vás ráda vyzvala, abyste se nenechaly urážet a nebály se říct si o pomoc a zastání. Věřím, že společně můžeme dosáhnout změny,” říká ministryně obrany Jana Černochová, která přijala pozvání na Dámský klub ODS.

„V poslední době se často mluví o podmínkách pro administrativní pracovníky, o homeofficech, ale nikdo se nezabývá tím, jak zlepšit podmínky pro manuální pracovníky. U nás ve firmě se to snažíme dělat. Máme dámskou tělocvičnu, pánskou tělocvičnu, budeme pořizovat lehátka, kde si mohou naši zaměstnanci odpočinout. Nesmírně si vážím toho, že jsme se mohli svobodně pustit do podnikání. Plní se mi sny, které se mi ani nesnily. Je nesmírně důležité rozvíjet kreativitu a podporovat chuť k podnikání. V České republice se podniká dobře. Mělo by to fungovat tak, aby si nás stát nevšímal, měl by seškrtat další dotace a my budeme šťastní. Přáli bychom si, aby nám stát více věřil, aby tolik nereguloval trh práce. Nám na našich lidech záleží,“ říká majitelka firmy LD Seating Jitka Hurábová.