3. dubna 2023

Členky ODS se sešly na Vysočině. Eva Decroix uspořádala druhé setkání Dámského klubu

(www.ods.cz) Členky ODS se v sobotu 1. dubna podruhé setkaly v rámci Dámského klubu. Setkání klubu se tentokrát konalo na Vysočině v Pelhřimově, kde je Eva Decroix předsedkyní regionálního sdružení ODS. Eva Decroix si od činnosti Dámského klubu slibuje, že ženy v ODS budou více slyšet.

„Stojí za to, aby se ženy mezi sebou potkávaly, motivovaly, sdílely zkušenosti. Potřebujeme to,“ říká Eva Decroix.

V úvodní diskusi o roli a podpoře žen ve veřejném životě vystoupila velvyslankyně Kanady Ayesha Rekhi. Poukázala na důležitost ženských vzorů a mentorů. „Důležitá je také autenticita. Můžete být lídrem a být sama sebou, nemusíte kopírovat někoho jiného. Buďte sama sebou, říká velvyslankyně. Korespondentka ARD v Praze Marianne Allweiss přítomným nastínila podmínky slaďování kariéry a rodičovství v Německu. „V návratu do mé práce mi hodně pomohl částečný úvazek. To je věc, která velmi pomáhá v návratu žen do veřejného života,“ uvedla.

Také další účastnice setkání, často se zkušeností s komunální politikou nebo s angažmá v politické straně, sdílely své pohledy na roli žen v politice. Podělily se o své zkušenosti s překážkami, se kterými se setkávají, ale také o způsoby, jak ženy podpořit a motivovat.

„Ženy jsou superhrdinky, které kromě péče o rodinu dělají spoustu věcí ve svém okolí, v mateřských centrech, obcích a dalších komunitách, říká jedna z účastnic, Zuzana Studýnková.

V další části programu se účastnice dozvěděly praktické informace z oblasti koučinku a mediální komunikace.

Dámský klub se poprvé sešel minulý rok v srpnu, kdy jej osobně přišli podpořit premiér Petr Fiala a předseda Senátu Miloš Vystrčil. Aktivity Dámského klubu budou pokračovat. Chystají se další podobné konference nebo regionální setkání.