26. října 2020

FOTBALOVÝ KLUB UNION BŘEVNOV

„Říká se, že správná obec má mít školu, kostel a hospodu. A já k tomu bez nadsázky dodávám… a fotbalový klub. Tak jsem rád, že v Břevnově je vše na nejlepší cestě, aby břevnovští měli zpátky vlastní hřiště i vlastní tým. Na konci září byl symbolicky založen klub Union Břevnov. Hřiště zatím chybí, ale společně s břevnovskými spolky dělám všechno pro to, aby na něj břevnováci nemuseli dlouho čekat. Od samého počátku fandím myšlence obnovy břevnovského fotbalu, a protože mám na starost územní rozvoj, vedu intenzivní Vyjednávání s ČVUT a hlavním městem o vyřešení majetkových překážek a svěření pozemku v sousedství lukostřelců a rugbystů na Strahově, který by poskytl místním hobby fotbalistům nebo začínající žákovské kategorii ideální zázemí. Jakmile bude mít Praha 6 pozemek pod kontrolou, vybudujeme tam fotbalové hřiště. A trochu i doufám, že jednou bude náš Jonášek kopat za Union a my budeme fandit u hřiště," prozradil u příležitosti symbolického založení klubu Jakub Stárek, místostarosta Šestky.

Jakub Stárek

člen ZHMP