12. září 2022

Volební program Velká Chuchle

kandidáti za ODS a nestraníci – září 2022

∙ Chuchle musí být celistvá

Trvale podporujeme výstavbu nadjezdu jako jediné realizovatelné možnosti. V tom máme dlouhodobě jasno!

∙ Doprava pro potřeby Chuchle

Prodloužíme trasu autobusové linky 172 až k Vápence a zasadíme se o stálou linku údolím až do Slivence ke konečné tramvaje. Zachováme přívoz pro jeho trvalý provoz. Z náměstí Omladiny bude konečně náměstí!

∙ Chuchle musí být vidět

Vrátíme naší městské části její důvěryhodnost v rámci Prahy, kterou jsme za poslední roky ztratili. Chuchle musí být vidět a slyšet!

∙ V Chuchli musí být bezpečno

Zlepšíme bezpečnostní situaci na našich ulicích ve spolupráci s Policií ČR a Městskou policií, a to zejména v podvečerních a nočních hodinách. Cesta domů za tmy musí být v pohodě!

∙ Hasičská základna musí být moderní

Zaměříme se na celkovou změnu technického vybavení jednotky dobrovolných hasičů tak, aby byla lépe akceschopná i ve složitém terénu chuchelského údolí a okolních lesů.

∙ Hvězdárna – Chuchli blíže

Přispějeme ke stabilizaci života obyvatel Hvězdárny. „Věčné staveniště“ musí být konečně minulostí! Na Hvězdárně žijí naši spoluobčané, kterým chybí dostupný park, dětské hřiště, možnost jít rovnou do přírody.

∙ Lahovská – tam svět nekončí, ale začíná!

Umožníme obyvatelům osady Lahovská, aby se mohli aktivně podílet na rozhodování o prostředí, ve kterém žijí. Podpoříme svými hlasy ustavení výboru pro Lahovskou jako smysluplného prostoru pro věcnou diskusi a hledání většinově přijatelných řešení.

∙ Malá Chuchle – více pozornosti a detailní péče

Budeme hrát aktivní roli v procesech souvisejících s rekonstrukcí železniční trati vedoucí Malou Chuchlí, s přestavbou Branického mostu a přípravou na proražení „Tachlovického tunelu“ z Prahy do Berouna. Dáme především prostor místním občanům, aby se mohli aktivně zapojit do všech rozhodovacích procesů a neměli pocit, že se „jedná o nich bez nich“. Budeme také dbát na kvalitní následnou rekultivaci prostředí zasaženého stavební činností, obnovení veřejné zeleně a samozřejmě na průběžný úklid v průběhu výstavby.

∙ Chuchle musí být zdravá

Klademe si za cíl rozšířit místně dostupnou zdravotní péči. Vytvoříme přívětivé prostředí pro vznik dalších zdravotnických ordinací (zubní lékař, gynekolog, logopedie, fyzioterapeut, psycholog).

∙ Chuchle musí pomáhat

Vytvoříme od základu nový systém poskytování sociálních služeb bez zbytečných průtahů a experimentů. Podpoříme bezodkladný vznik sociálních fondů pro potřebné! Zasadíme se o vytvoření transparentních sociálních fondů při základní škole a mateřské školce, které pomohou vyrovnávat sociální rozdíly mezi dětmi a přispějí ke zdravému prostředí, v němž naše děti vyrůstají.

∙ Chuchle musí být živá

Naše městská část potřebuje kvalitní a funkční centrum. Zasadíme se o jeho přívětivou, vzdušnou podobu s důrazem na zachování vesnického rázu! Podpoříme výstavbu dostupných nájemních bytů v rámci celopražského programu. Bydlení v nájmu není ostuda, ale naopak šance na spokojený život! Zasadíme se o zlepšení životního prostředí v chuchelském údolí a jeho nejbližším okolí, které zatraktivníme pro přespolní návštěvníky, ale hlavně jej přiblížíme našim občanům. I 20 minut v přírodě s mámou a tátou po práci bude prima!

∙ Podporujeme podnikání a budeme v tom pokračovat

Radnice nemá podnikat, ale vytvářet vhodné podmínky a přispívat k příjemnému podnikatelskému prostředí. Podporujeme společenské a kulturní vyžití pro širokou veřejnost, nechceme se však zviditelňovat na úkor popularity jednotlivých akcí.

∙ Chuchle musí myslet na budoucnost

Ve spolupráci s Magistrátem HMP budeme aktivní v oblasti hledání úspor ve spotřebě elektřiny a v hledání možností využití alternativních zdrojů energie jak pro veřejný sektor, tak i pro soukromé osoby. Instalujeme fotovoltaiku na střechy veřejných budov a inteligentní pouliční osvětlení. Zaměříme svou pozornost také na alternativní způsob vytápění veřejných budov.

∙ Průběžně a dlouhodobě

Budeme aktivně reagovat na vývoj krize v energetice, na Ukrajině, na další covidové vlny. Budeme se aktivně podílet na správě Prahy, protože jsme její součástí a chceme se zapojovat do rozhodovacích procesů, které mají dopad na naše životy a prostředí, v němž žijeme. Chceme, aby chuchelští občané mohli požívat všech výhod, které plynou z náležitosti k Praze, a aby naopak byli chráněni před dopady špatných rozhodnutí.

Chceme jít na radnici pracovat a jedině Váš hlas v těchto volbách nám to umožní!