7. února 2022

ODS Praha 5: Ve Velké Chuchli byl zvolen starosta za ODS. Radnice ukončila vleklou krizi

V posledním lednovém týdnu byl na post starosty MČ Praha – Velká Chuchle zvolen zastupitel za ODS MUDr. Jaromír Piskáček, dlouholetý aktivní člen místního sdružení. Jeho jmenování ukončilo několikaměsíční krizi, která trvala na radnici od počátku loňského dubna, kdy byla z funkce odvolána starostka.

Praha 5 má nyní již tři starosty za ODS, do čela Velké Chuchle byl zvolen zkušený zastupitel Jaromír Piskáček. Nové vedení radnice má jasnou představu o úkolech, které stojí před městskou částí.

„Na prosincovém zasedání byl poslední člen bývalého vedení odvolán a od té doby byla Velká Chuchle řízena pouze zastupitelstvem. Bylo tedy nutné jednat. Městská část potřebuje vedení s jednoznačným mandátem, protože má před sebou řadu urgentních úkolů. Mezi jinými výstavbu nadjezdu přes železnici, aby se zlepšila zdejší dopravní situace,“ řekl nový starosta Jaromír Piskáček.

„Zvolení nového starosty a jedné místostarostky (nestr. za Hnutí pro Prahu) je výsledkem vyjednávacího úsilí vedení chuchelské ODS a jasným signálem jejího zodpovědného chování vůči svým voličům. Chuchelská ODS si po celou dobu uvědomovala potřebu vyřešení vleklé krize a byla schopná se na jejím řešení dohodnout napříč zastupitelstvem bez ohledu na politické názory či osobní antipatie,“ doplnil Pavel Klán, předseda místního sdružení ODS.

„Rád jsem pomohl mým kolegům z Velké Chuchle. Jako dlouholetý starosta si uvědomuji, že obec potřebuje ke svému rozvoji především jednoznačné vedení, které se nebojí přijmout odpovědnost. Jaromír Piskáček má v tomto ohledu moji důvěru,“ potvrdil Karel Hanzlík, první místopředseda oblastního sdružení ODS Praha 5 a úspěšný starosta Radotína.

Jsem velice rád, že se podařilo dojednat smysluplné vedení MČ Velká Chuchle. Děkuji všem zúčastněným a velmi oceňuji, že našli politickou odvahu nenechat paralyzovanou městskou část zmítat se v nejistotě další měsíce v předvolebním roce. Přeji novému vedení radnice úspěch a dobrá rozhodnutí,“ uzavřel Zdeněk Zajíček, předseda oblastního sdružení ODS Praha 5.

Štítky:
tisková zpráva