5. října 2020

Otevření výstavy územní studie Barrandov

Dnes jsme na radnici otevřeli výstavu územní studie Barrandov. Na celém projektu se podílel náš radní pro územní rozvoj Zdeněk Doležal. Výstavu je možné navštívit od 06.10.2020 do 31.12.2020, vždy od úterý do pátku od 13:00 do 18:00 v prostorách Galerie G ÚMČ Praha 5, Štefánikova 246/15 Praha 5.

Zdeněk Doležal k výstavě uvedl: „Jsem velice rád, že se nám podařilo dosáhnout koncepčního řešení rozvoje sídliště Barrandov, které splňuje požadavky městské části, byla pozitivně přijata místními spolky i akceptována investory. To je velice důležité pro to, aby byla v této podobě realizována. Na polích mezi stávajícím sídlištěm Barrandov a Holyní tak může vzniknout plnohodnotná městská čtvrť, která zároveň vhodně doplní chybějící vybavenost. Kolem plánované výstavby má pak vzniknout velký okružní park pro sport a rekreaci, který vytvoří přirozený přechod mezi sídlištěm a cenným Prokopským údolím.
Výstavu určitě navštivte. Budete se moci seznámit s konečnou podobou územní studie, průběhem jejího zpracování i s průběhem plánování dostavby území od roku 1976, kdy bylo rozhodnuto o výstavbě sídliště Barrandov.

Mgr. Zdeněk Doležal

radní MČ Praha 5
předseda místního sdružení Újezd
člen oblastní rady ODS Praha 5

Štítky:
tisková zpráva