2. března 2017

ODS: Kandidátky pro sněmovní volby povedou zkušené osobnosti i nové tváře

(www.ods.cz) Výkonná rada ODS na svém dnešním zasedání schválila 11 lídrů pro nadcházející sněmovní volby. Za ODS budou v regionech kandidovat jak osobnosti s politickou zkušeností, tak nové tváře z řad úspěšných komunálních politiků. Do konce března představí občanští demokraté lídry v Olomouckém, Plzeňském a Libereckém kraji.

 
Ve Středočeském kraji povede kandidátku ekonomický expert ODS Jan Skopeček. Na Vysočině byl lídrem zvolen starosta Havlíčkova Brodu Jan Tecl. Bývalý hejtman a stávající poslanec Jan Zahradník je jedničkou v jižních Čechách. V Moravskoslezském kraji vede kandidátku současný předseda poslaneckého klubu ODS Zbyněk Stanjura. Dlouholetý starosta Trutnova a poslanec Ivan Adamec dostal důvěru v Královéhradeckém kraji. V Praze je jedničkou Jana Černochová, dlouholetá starostka Prahy 2 a poslankyně ODS. Jan Bureš, krajský radní a bývalý starosta Ostrova povede kandidátku v Karlovarském kraji. V Pardubickém kraji bude svůj mandát obhajovat vysokoškolský pedagog a vědec, profesor Simeon Karamazov. Litoměřický místostarosta a původním povoláním jaderný fyzik Karel Krejza je lídrem v Ústeckém kraji. Starosta Uherského Hradiště Stanislav Blaha bude jedničkou ve Zlínském kraji. Pomyslnou jedenáctku uzavírá jako lídr předseda ODS Petr Fiala, který povede kandidátku v rodném Jihomoravském kraji.
 
„V čele kandidátek máme kvalitní a silné lídry. Odráží to naši snahu prezentovat ODS jako stranu, která má svoji tradici a pevné hodnotové ukotvení, ale zároveň i jako stranu otevřenou novým lidem a myšlenkám. Je také dobře, že mezi lídry jsou úspěšní komunální politici a nechybějí tam ani respektované osobnosti z řad odborné veřejnosti. Věřím, že to vše dohromady přispěje k úspěchu ODS v podzimních sněmovních volbách. Pro mě je ctí, že mohu vést kandidátku v Jihomoravském kraji, kde žiji a celý život působím," říká předseda ODS Petr Fiala.