Bc. Jana Kirschner Kostelniková

Povolání: žena na rodičovské dovolené, pracovnice Probační a mediační služby ČR
*1985

Politická příslušnost: BEZPP

Životopis

Jana více než šest let působí v Rodinném centru Vikýrek, od roku 2015 na pozici předsedkyně výkonného výboru. V roce 2017 získala titul Osobnost Český Goodwill a s RC Vikýrek se umístila na třetím místě této prestižní celorepublikové soutěže firem, kterých si lidé váží. Jana pracuje na pozici koordinátora Týmu pro mládež Probační a mediační služby ČR, kde se zasazuje o tvorbu preventivních opatření na snižování kriminality dětí a mládeže v soudním okrese Šumperk. Je aktivní členkou několika komisí, pracovních skupin, působí jako přísedící soudce na Okresním soudě v Šumperku. Do února 2018 navíc zastávala pozici krajské koordinátorky pro Olomoucký a Moravskoslezský kraj Sítě pro rodinu, z.s., kde se aktivně podílela na tvorbě pro-rodinné politiky v obou krajích.

Nad rámec svých pracovních povinností se věnuje charitativním projektům, samostatně pak více než osm let realizuje akci Vánoce pro děti v Dětském domově Zábřeh. Je matkou dvou dětí a zastává názor, že každé dítě má právo na šťastné dětství. V obci Vikýřovice žije se svou rodinou již 7 let a díky práci pro RC Vikýrek zde zrealizovala nespočet akcí (kulturních, sportovních, vzdělávacích, apod.) pro rodiny s dětmi. Zasazuje se o obnovu tradic regionu a mezigenerační propojení v rodinách, rozvoj pěstounské péče nebo posílení včasné pomoci rodinám a dětem v tísni.

Její prioritou je podpora rodin, zlepšování podmínek pro zamezení odlivu rodin s dětmi do měst a zvýšení bezpečnosti v rámci obce, podpora koncepční činnosti spolků a zprůhlednění jejich financování.