9. listopadu 2017

Mirek Topolánek prezidentem? Mám koho volit!

Až doteď se prezidentská volba zdála celkem jasná a nalajnovaná dopředu. Všichni čekali, že do druhého kola postoupí Miloš Zeman a někdo z dvojice Michal Horáček nebo Jiří Drahoš.

V druhém kole pak vyhraje ten, který dokáže více zmobilizovat své příznivce (Miloš Zeman), nebo moc nenaštvat pestrou škálu Zemanových odpůrců a přesvědčit je, že mají přijít k volbám a hlasovat proti Zemanovi (Drahoš, Horáček).

Vše nasvědčovalo tomu, že nás čeká nudná volební kampaň, kdy Miloš Zeman bude dělat to samé, co dělá posledních 5 let a profesor Drahoš bude pokračovat ve své „kampani“ založené na tom hlavně neříct žádný názor, nikoho nenaštvat a doufat, že v druhém kole bude stačit na výhru fakt, že není Miloš Zeman.

Mirek Topolánek ale do toho „hodil vidle“. Najednou je zde jako alternativa k Miloši Zemanovi člověk, který má politickou zkušenost na celostátní i světové úrovni, dokázal vyhrát volby, má charisma, a hlavně reprezentuje středopravé názorové proudy, které až doteď neměly v prezidentské volbě zastoupení. Dokáže říkat ne euru i islamizaci, ale zároveň nespadnout do vyhroceně populistické polohy Okamury.

Navíc se v posledních dnech silně vymezil vůči Andreji Babišovi, na což nikdo z dua Horáček/Drahoš neměl „gule“, protože si nechtěli naštvat voliče hnutí ANO.

Mirek Topolánek má samozřejmě historii, která není jen růžová a určitě značnou část voličů odradí. Ale za situace, kdy vládu skládá obviněný spolupracovník StB a na Hradě sedí Miloš Zeman, dokáží voliči odpustit ledacos a já mezi ně patřím. Nikdo lepší tu zkrátka není.

Až dosud jsem neměl koho volit, ale teď už mám jasno. V lednu to tam hodím Topolovi.

Zdroj: https://jakubstarek.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=632685