15. září 2022

Proč máme pocit, že se v Hradci nic neděje?

Ač se to nemusí na první pohled zdát, v našem městě je akcí mnohem více, než si běžný občan myslí. Je to dáno tím, že se o nich dozvídáme pozdě anebo vůbec. Neexistuje totiž žádný městský komunikační portál, který by tyto informace shromažďoval a propojoval dění ve městě.

Naštěstí to má levné a rychlé řešení, kterým by se nám podařilo dohnat ostatní, kulturně aktivní města. Zároveň bychom díky tomu přinesli podporu pro pořadatele akcí a občané by měli sjednocené informace o všech akcích, které se v Hradci s povolením magistrátu pořádají.

Další věc, kterou můžeme udělat pro přilákání pořadatelů představení, koncertů a dalších akcí, je zjednodušení legislativního procesu. V současnosti je pro získání všech povolení potřeba absolvovat kolečko po různých odborech města. Ten může řadu pořadatelů odradit od pořádání jakékoliv akce v našem městě. Podpora kultury je stejně důležitá jako podpora sportovního života ve městě. Máme zde kvalitní divadla, umělecké školy a spousty šikovných tvůrců z různých oborů kultury. Nenechme si je utéct do jiných měst a buďme na ně patřičně hrdí!

Je potřeba, aby se lidé potkávali mezi sebou, vyměňovali si názory a seznamovali se. Jedině tak budeme žít ve spokojeném městě. A k tomu jsou kulturní akce jako stvořené.

Hradec byl vždy považován za kulturní město plné zeleně. Pojďme mu vrátit přízvisko „Salón republiky“. Pojďme společně udělat něco pro město, ve kterém žijeme! Bude to náročná práce, ale její výsledky ocení jak turisté, tak hlavně další generace občanů.

Vraťme do Hradce život, podporujme kulturu!

Patrik Šiml

kandidát č. 6 do komunálních voleb v Hradci Králové 2022