Ing. Irena Farníková

pokladnice místního sdružení

Životopis

Moje profese

Vystudovala jsem Fakultu elektrotechnickou na ČVUT v Praze. Třicet let jsem pracovala na českém energetickém dispečinku jako programátor a správce databází. Od roku 2006 jsem pomáhala vybudovat novou radotínskou knihovnu jako moderní informační centrum nejprve jako informatik, poté jsem tu byla 15 let jako vedoucí knihovny a v současnosti jsem správcem webových stránek.

Moje zájmy

Zajímám se léta o historii Radotína. Mám v oblibě literaturu, lyžování, turistiku a v neposlední řadě jsem ráda, když mohu být s vnoučaty.

Můj vztah k Radotínu

V Radotíně bydlím od narození, v domě, který postavili moji praprarodiče. Jsem dlouholetou členkou zdejšího tenisového oddílu, bývalou hráčkou volejbalu RSK. Od roku 2007 jsem členkou zastupitelstva. Členkou ODS jsem od založení radotínské místní organizace v roce 1991. Jsem předsedkyní Letopisecké komise, starám se o webové stránky komise a jsem radotínskou kronikářkou – stejně jako byla moje maminka. Chci proto i nadále popularizovat bohatou historii Radotína.

Ráda mám propojení města a přírody, blízkost řeky i lesa a samozřejmě ohromné možnosti společenského, kulturního a sportovního vyžití, které Radotín nabízí. Jako největší radotínský problém pociťuji dopravu - v pohybu i v klidu.