21. června 2023

Karel Hanzlík je novým předsedou oblastního sdružení ODS Praha 5

Radotínský starosta Karel Hanzlík se stal novým předsedou oblastního sdružení ODS Praha 5. Na oblastním směnu Občanské demokratické strany si ho za předsedu vybralo 44 ze 48 účastníků.

Oblastní sdružení ODS Praha 5 zahrnuje správní obvody Praha 5 a Praha 16. Celkem jej tvoří 12 místních sdružení, mezi které patří také ODS Radotín. Karel Hanzlík v posledních 12 letech působil v ODS Praha 5 jako místopředseda a nyní vystřídal v předsednické funkci Zdeňka Zajíčka, který se stal prezidentem Hospodářské komory ČR. 

Nominaci na předsednický post získal Karel Hanzlík od pěti místních sdružení – z Radotína, Jinonic, Klamovky, Újezdu a Hlubočep. Jeho prvním zástupcem se stal Lukáš Herold (MS ODS Radlice) a dalšími místopředsedy Zdeněk Doležal (MS ODS Újezd), Pavel Klán (MS ODS Velká Chuchle), David Nechvátal (MS ODS Hlubočepy) a Jan Panenka (MS ODS Klamovka). Sněm zvolil také novou oblastní radu, která má 18 členů. Vedle Karla Hanzlíka je jejím členem také radotínský místostarosta Miroslav Knotek. 

Děkuji Zdeňkovi Zajíčkovi za dvanáct let jeho práce, díky níž se oblastní sdružení ODS Praha 5 stalo velmi respektovanou součástí strany. Sněmu jsem představil vizi svých cílů. Chci obnovit pravidelná jednání a práci užšího vedení – grémia, které by mělo začít připravovat koncepci ke komunálním volbám,“ říká nový předseda Karel Hanzlík. Zároveň chce vybrat výrazné osobnosti pro další volby, připravovat oblast na blížící se eurovolby (2024) a k volbám do Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR (2025), kde by rád viděl zástupce za oblast Prahy 5 na co možná nejvyšším místě kandidátky ODS.  

Nabízím pracovitost, vytrvalost a ctižádost. Jsem zásadový a týmový hráč. Po Zdeňkovi Zajíčkovi mě čeká těžká role, jelikož měl neskutečný průnik vertikální strukturou ODS sahající od republikové úrovně, kde působil jako místopředseda a poradce premiéra Petra Fialy pro energetiku, přes předsedu zastupitelského klubu ODS hlavního města Prahy až po oblastní sdružení,“ uvádí Karel Hanzlík.  

Štítky:
tisková zpráva