14. září 2021

V Radotíně se konalo Královské burčákobraní

(TV Praha) K začínajícímu podzimu nepochybně patří burčák. V Radotíně má svoji tradici akce, která se jmenuje Burčákobraní, kde se každý rok ochutnává první burčák. Sjíždějí se sem lidé z celé Prahy. Náš štáb nesměl chybět.

Atmosféra jižní Moravy, spojená s vínem, burčákem a různými pochutinami, ovládla již po několikáté radotínské náměstí svatého Petra a Pavla.

"Naše městská část, Praha 16 Radotín, je každoročním pořadatelem Radotínského burčákobraní.Ten letošní ročník je trošku specifický z důvodu, že se jmenuje Královské burčákobraní, a to z toho jednoho, prostého důvodu, že královský průvod, který pořádáme s městem Dobřichovice v červnu, tak byl organizačně zrušen. Organizátoři pak de facto tento termín dali do termínu, kdy pořádáme Radotínské burčákobraní. Takže víceméně se nabízelo, aby jsme v rámci jedné akce spojili ty dvě a nazvali jsme to Královským burčákobraním. Už z důvodu, že Karel IV. se vlastně zasloužil o rozvoj vinohradnictví v rámci českých zemí. Jezdí nám sem již třináct let vinaři z Moravy, ale jsem rád, že tady máme třeba i zástupce, kteří nám sem dováží burčák tady z Čech," popsal Karel Hanzlík, starosta MČ Praha 16.

Akce má v Radotíně bohatou tradici a místní si ji opravdu užívají.

Celá reportáž: https://prahatv.eu/zpravy/praha/praha-16/15552/v-radotine-se-konalo-kralovske-burcakobrani

Štítky: