1. října 2020

Zemřel bývalý radotínský starosta Jiří Holub

(Noviny Prahy 16) Ve věku nedožitých 90 let zemřel 27. srpna Jiří Holub, dlouholetý radotínský starosta, zastupitel, člen stavební komise, velký sportovec a milovník tenisu.

Jiří Holub byl původní profesí stavební inženýr. Do čela radotínské radnice jej voliči vybrali ihned po sametové revoluci, v roce 1990, a později ještě dvakrát. O jeho oblíbenosti svědčí volby konané v roce 2002. Ačkoliv už o pozici v zastupitelstvu neusiloval, získal největší počet preferenčních hlasů a po následující čtyři roky působil jako radotínský místostarosta.

Během 16 let jeho manažerské činnosti došlo v Radotíně k viditelným a významným změnám ve všech oblastech místního dění, ať už šlo například o výstavbu technické vybavenosti ve větší části Radotína, domu s pečovatelskou službou Na Benátkách, nebo zdravotnického zařízení. Dařilo se i rekonstruovat místní komunikace, došlo k privatizaci bytových domů. V době jeho starostování se Radotín stal sídlem správního obvodu Praha 16.

Během působení Jiřího Holuba ve veřejném a politickém životě získala městská část doslova novou tvář a stala se příjemným domovem pro více než osm tisíc obyvatel. Zaslouženým oceněním jeho zdravého patriotismu bylo udělení čestného občanství Městské části Praha 16 na podzim roku 2006. Poslední rozloučení s Jiřím Holubem se konalo 2. září v kostele svatého Petra a Pavla.

Na poslední cestě ho kromě rodiny doprovodilo i vedení radotínské radnice a také zástupci partnerského města Burglengenfeld v čele s tamním místostarostou.

Štítky: