2. září 2019

Radotín se chlubí novým bazénem

(TV Praha) V Radotíně se mohou těšit z nového plaveckého bazénu. V něm návštěvníci najdou čtyři plavecké dráhy o délce dvacet pět metrů ale třeba také relaxační zónu, brouzdaliště nebo velkou vířivku. Vybudování bazénu trvalo rok a půl a vyšlo na 103 milionů korun.

Slavnostním přestřižením pásky byl v Radotíně otevřel nový plavecký bazén.

"Bazén bude fungovat v rámci školního areálu. Navazuje na přírodní biotop, takže tady vzniká opravdu velice zajímavá symbióza. Bude především v dopoledních hodinách sloužit pro výuku dětí z místní základní školy, ale už máme velkou poptávku i ze škol z okolí a v odpoledních hodinách tam bude fungovat plavecká škola a samozřejmě tam bude prostor pro veřejnost," řekl Karel Hanzlík, starosta MČ Praha 16.

Budování bazénu trvalo rok a půl. Najdete v něm 4 plavecké dráhy a velkou relaxační zónu.

"Bazén je standardně 25 metrů dlouhý. Je tam pak vířivka, malý bazének a parní sauna," řekl Miroslav Knotek, místostarosta MČ Praha 16.

Bazén je také unikátní svou nerezovou vanou a jak jsme se sami přesvědčili, o spokojené návštěvníky nebude mít nouzi.

Stavbu bazénu z velké části zainvestoval Magistrát hl. m. Prahy.

"Letos bychom v Praze měli otevírat 2 bazény. Jeden zde v Radotíně a druhý na škole v Třebešíně. Ale stále ty bazény, ať už klasické 25 metrů dlouhé nebo 50 metrů dlouhé nebo menších wellnessů, v Praze nestačí. Takže do budoucna chceme určitě investovat do podobných projektů, jako je tento v Radotíně," řekl Vít Šimral, radní hl. m. Prahy.

Celkové náklady na vybudování radotínského bazénu byly 103 miliony korun.

Celá reportáž ke shlédnutí na: https://prahatv.eu/zpravy/praha/praha-16/11061/radotin-se-chlubi-novym-bazenem

Štítky:
tisková zpráva