7. července 2020

Časopis Pětka získal ocenění

(Pětka) Soutěž Radniční listy roku 2020, kterou pořádá organizace Kvalikom, zná své vítěze v kategorii měst, městských částí a městských obvodů nad deset tisíc obyvatel. Časopis Pětka obsadil třetí místo, velmi těsně za Olomouckými listy a měsíčníkem Kladno.

Pětka před několika týdny zvítězila v pražském kole. Podle Kvalikomu „v mnoha ohledech vyniká a převyšuje ostatní svou obsahovou kvalitou“. Nicméně ani v Praze nejsou rozdíly příliš velké.

Pořadatel soutěže u Pětky vyzdvihuje moderní grafické zpracování obsahu, určité připomínky měl pouze k obálce. „Úprava obsahu by mnohdy měla fungovat jako inspirace pro mnohé ostatní radnice. Je hravá, originální, zábavná, vzhledem k typu papíru volí příjemné pastelové barvy. Fonty jsou volené vkusně,“ uvádí se v hodnocení. Kvalikom rovněž oceňuje vysoký počet zajímavých rubrik, magazín se podle něj snaží i některá méně čtenářsky atraktivní témata pojmout tak, aby lákala ke čtení. Články jsou psány z hlediska novinářských postupů kvalitně, obsahují citace, jsou čtivé a poutavé.

Ocenění mě samozřejmě velmi těší. Obsahuje nejen pochvaly, ale i určité výtky, které mohou inspirovat. Určitě se nad nimi zamyslíme,“ konstatoval předseda redakční rady Pětky a zastupitel Prahy 5 Vladan Brenčič.

Vladan Brenčič

místopředseda MS ODS Radlice
člen zastupitelstva MČ Praha 5

Štítky:
tisková zpráva