22. listopadu 2019

Obřadní a koncertní síň Karla Gotta

(Pětka) Odpověď na otázku měsíce: Co soudíte o možné výstavbě obřadní síně v Sacré Coeur?

Byli jsme to my, ODS, která šla do voleb mimo jiné s tím, že chceme vybudovat novou obřadní a společenskou síň. Důvod byl prostý – ta současná v ulici Stroupežnického nevyhovuje. Rušnou a šedivou ulici předělat neumíme, a proto jsme hned po volbách začali hledat místo nové, důstojnější a atraktivnější.

Park Sacré Coeur s krásnými výhledy na Prahu byl jasnou volbou. Budovu bývalé školky tak v nejbližších letech nahradí nová obřadní síň a kulturní sál s galerií a kavárnou a stane se novým, atraktivním vstupem do parku. Návrh, který vytvořil uznávaný ateliér AARH Radana Hubičky, je velmi kvalitní a architektonicky nadčasový. Nechali jsme prozkoumat, zda by součástí této stavby mohl být velký multifunkční sál pro více než 400 osob, který městské části chybí. Ten architekt navrhuje umístit pod úroveň terénu, aby nenarušil ráz parku. Taková stavba je však finančně nad možnosti městské části, a proto o této variantě jednáme se zástupci magistrátu.

Zároveň věříme, že získáme od rodiny svolení, abychom stavbu mohli pojmenovat po našem nejslavnějším čestném občanovi Karlu Gottovi.

Lukáš Herold

radní MČ Praha 5