21. července 2018

Praha 5 letos prodá 330 svých bytů, potom plánuje nákup nových

(Pražský deník) Rozpočet městské části Prahy 5 se tento rok ocitne v mínusu. „Schválený rozpočet na rok 2018 počítá s příjmy 675,7 milionu a výdaji 1,166 miliardy korun. Větší výdaje jsou důsledkem množství investic plánovaných na rok 2018,“ řekl Pražskému deníku mluvčí Prahy 5 Jakub Večerka.

Místostarosta Lukáš Herold (ODS) zodpovědný za privatizaci chce hlavně dokončit dlouhý proces, započatý v roce 2000. „Do konce letošního roku by mělo být prodáno celkem 330 bytů s výnosem pro městskou část téměř 1,2 miliardy korun. Oprávnění nájemníci si odkoupili 210 bytů, dalších cca 120 dlouhodobě uvolněných bytů v domech určených k privatizaci, bude prodáno formou e-aukce. Než mít zbytkové podíly, přispívat do fondu oprav, draze opravovat dlouhodobě zanedbané byty, je ekonomicky výhodnější je prodat a postavit či koupit byty nové,“ vysvětluje místostarosta Herold.

Opozici se nelíbí cena prodávaných bytů

Zastupitelé opozice si také dlouhodobě stěžují na znalecké posudky, stanovující ceny prodávaných bytů. „Vždy bylo potvrzeno, že posudky jsou správné. Již jsem si zvykl na to, že opozice říká, že jsou ceny nízké, a oprávnění nájemníci, že jsou příliš vysoké. Ze strany ČSSD jde o průhlednou snahu se zviditelnit za každou cenu,“ ujišťuje místostarosta.

 


Zdroj a celý článek: https://prazsky.denik.cz/zpravy_region/praha-5-letos-proda-330-svych-bytu-potom-planuje-nakup-novych-20180721.html

Lukáš Herold

místostarosta MČ Praha 5
místopředseda ODS Praha 5

Štítky:
komentář