15. února 2018

Podpora kultury a sportu

(www.ipetka.cz) Tak vysoký rozpočet naše městská část ještě neměla – téměř 1,2 miliardy. Je to dáno zejména necelou půl miliardou, která jde do investic, do škol a školek, obnovy hřišť (konečně bude otevřen Dětský ostrov), ale například i do naší snahy vybudovat další byty s pečovatelskou službou či opravit naše domy a byty

Jako bojovník za kulturu a sport na městské části jsem však rád, že se ani na ně nezapomnělo. Sportovci jsou první, kteří si na naší městské části mohou žádat o dvouleté granty. Věřím, že to našim klubům pomůže k větší stabilitě. Mezi kulturní instituce zase bude rozdělen dvojnásobek peněz proti minulým letům.

Přestože je teprve začátek roku, první konkrétní činy navázané na rozpočet MČ se již realizují. Švandovo divadlo dostalo příspěvek na činnost ve výši jeden a půl milionu korun. Více než čtvrt milionu šlo zase z městské kasy na podporu městských knihoven v Ostrovského a Musílkově ulici. Těšit se už také můžete nejen na dětské závody na běžkách na golfovém hřišti v Motole, ale i na tolik populární květnový Ratolest Fest na smíchovské náplavce.

Lukáš Herold

místostarosta MČ Praha 5
místopředseda ODS Praha 5

Štítky:
komentář