7. dubna 2017

Podpora Královéhradecké kultury není ODS lhostejná.

Filharmonie Hradec Králové hostila 5. dubna 2017 velmi pestrou směsici umění s názvem Talent Královéhradecké kultury.

Konal se zde galavečer pro mladé umělce, kteří projevili v uplynulém roce nezměrný talent, nadání a píli. Vážím si toho, že jsem mohl být přitom a osobně předat jednu z cen talentované Adéle Haviárové (kategorie populární zpět), ať už z pozice sponzora nebo jako člen kulturní komise rady statutárního města Hradec Králové.

Celý večer byl významný nejen pro mladé umělce, ale i pro jejich učitele, rodiče a mnohé další příznivce. Zaplněné hlediště, bouřlivý potlesk, fanfáry, drobné dárky a finanční podpora byli malou odměnou za jejich snahu a čas, který studiu obětovali.

Ve foyer budovy měli všichni možnost si prohlédnout práce žáků ze ZUŠ Střezina a ZUŠ Habrmanova, na podiu se předvedlo několik nejlepších umělců. Večer se skvěle povedl a myslím, že všichni odcházeli s dobrým pocitem. Za sebe, člena kulturní komise, jsem velmi rád, že se nám povedlo přesvědčit radní a zastupitelstvo města o nutnosti podpory mladých umělců. A to nejen pro talenty samotné, ale též pro město jako takové. Pokud děti mají možnost ve volném čase navštěvovat jakékoliv zájmové činnosti a vyniknout v nich, tak nejen, že městu do budoucna ubyde starostí, co s mládeží, která nemá žádné zájmy a jen se bezcílně potlouká městem, ale navíc mohou později reprezentovat město, kraj a v mnoha případech i celou naší republiku.

Nenechme Královéhradeckou kulturu uhasnout a spolu s tím i naše kulturní dědictví. I přesto, že současné době kultura v Hradci mírně pokulhává a organizátoři to nemají snadné, mám rád naše město Hradec Králové a věřím v lepší budoucnost kultury a kulturních akcí.

 

Jaroslav Filip

předseda místního sdružení
člen oblastní rady
člen kulturní komise rady statutárního města Hradce Králové