21. října 2022

Libčice povede ODS a nezávislý LOS

Novou starostkou města Libčice nad Vltavou je Petra Pelešková z místního Libčického občanského spolku LOS; první místostarostkou je Tereza Nehasilová, taktéž z LOSu, druhým místostarostou je Jiří Sochor z ODS.

„Po dlouhé době je čas na profesionálně vedenou správu města. Je před námi spousta práce. Od základních věcí jako je zajistit transparentní správu, po konkrétní úkoly od hezkého vzhledu veřejného prostoru, přes rozšíření sociálních služeb po například navýšení míst pro děti ve školce a restart spolupráce se sousedními městy a obcemi. Představili jsme sto úkolů pro město, na jejichž naplňování je potřeba začít pracovat,“ říká Jiří Sochor, místostarosta města Libčice nad Vltavou.

„S radostí a zároveň s úctou a pokorou se hlásíme k úspěchu, který dlouholetá práce všech z Libčického občanského spolku LOS nejen v opozičních lavicích, ale zejména přímo ve městě, přinesla. Hluboce si vážíme podpory a uděláme maximum proto, aby víra v nás a v šanci na změnu nevyšla vniveč. Lidé nám dali příležitost ukázat, že se dá město vést i jinak, že lidé můžou být a budou součástí rozhodování radnice a tvůrci budoucí podoby města,“ říká Petra Pelešková, starostka města Libčice nad Vltavou.

Dalšími členy rady města jsou Jan Menšík (LOS) a Lukáš Kučera (LOS). Naopak společnou účast na správě města v radě odmítli zástupci sdružení Triangle. Dalšími zastupiteli jsou Martina Macurová (LOS), Tomáš Lisý (LOS), Ilona Ptáčková (LOS), Vít Penížek (Liběhrad), Milan Kiselica (Liběhrad), Pavel Bartoš (Liběhrad), Lukáš Reichel (Liběhrad), Günter Bittengel (Triangle), Josef Rous (Triangle) a Jiří Lain (TOP09)

více informací na www.libcice.cz

Jiří Sochor

zastupitel
místopředseda místního sdružení