15. března 2016

Koalice schválila 1 miliardu pro sociálně nezačleněné na úkor většiny obyvatel Brna

15.březen je černým dnem pro Brno. Přijetím Strategického plánu sociálního začleňování koalice schválila neuvěřitelnou miliardu korun pro 10 tisíc sociálně nezačleněných obyvatel na úkor většiny Brňanů.

Správné a účinné řešení vidíme v co nejrychlejší úpravě legislativy a omezení vyplácení a zneužívání sociálních dávek, čímž posílíme motivaci jejich příjemců pracovat, vzdělávat se, pěstovat pozitivní vztah k povinnostem a zodpovědnosti. Tím, že budeme sociálně nezačleněným lidem rozdávat obecní byty, vyčleníme jednotky městské policie na jejich ochranu, rozdáme volné vstupy do divadel, bazénů a utkání Komety, z černých pasažérů v MHD z nich uděláme osoby s výhodou jezdit zdarma, a dětem znásilníme tradiční pohádky, kdy Karkulce místo vlka opatříme černocha, pozitivní vztah mezi většinovou společností a menšinou nedocílíme a sociálně vyloučeným nepomůžeme.

Jen v Brně bylo v roce 2014 vyplaceno přes půl milionů (544.562) sociálních dávek, z toho polovina jako příspěvky či doplatky na bydlení a živobytí, což je samo o sobě alarmující. I z tohoto důvodů považujeme za vhodnější využít skoro jednu miliardu korun pro projekty s přínosem pro většinu Brňanů, nikoli pro pouhé 2,5% z nich.

 

Klub ODS z uvedených důvodů přijetí plánu nepodpořil.

Mgr. Libor Šťástka

předseda OS ODS Brno-město

Štítky:
tisková zpráva