7. května 2021

Radnice pomáhá TSK při opravách chodníků

(Pětka) Peníze ze zón placeného stání do nových chodníků. Městská část Praha 5 opravuje zanedbanou pěší infrastrukturu z vlastních zdrojů.

Více než deset milionů korun investovala v loňském roce radnice Prahy 5 do oprav chodníků. Projekt financuje z Fondu rozvoje dopravy, kam převádí peníze z placených parkovacích zón. Sérii oprav chystá i letos.

Zcela zanedbané chodníky v ulicích Zahradníčkova, V Cibulkách či Slávy Horníka se už alespoň částečné revitalizace dočkaly. Další ulice a komunikace pro pěší na nutné opravy čekají. Chodníky jsou v majetku Technické správy komunikací, které spadají pod Magistrát hlavního města Prahy. Praha 5 s jejich opravou nabídla pomoc.

Není to vyloženě kritika. Technická správa komunikací má na starosti stovky kilometrů silnic a chodníků s rozpočtem, který sotva pokryje nutné opravy hlavních či velkých komunikací. Proto jsme se rozhodli použít peníze ze zón placeného stání a opravit zanedbané chodníky, které by se rekonstrukce za normálních okolností dočkaly jen těžko,“ říká předseda Výboru dopravního RMČ Praha 5 Jan Panenka (ODS).

Pátý obvod bude v projektu pokračovat i letos. V plánu je i jeho rozšíření o systém „rychlých“ oprav. „Připravujeme výběrové řízení na firmu, která bude schopná v určitém časovém limitu zabezpečit drobnou opravu chodníku. Když opravíte drobné poškození včas, zabráníte případným velkým opravám,“ dodává předseda Panenka.

Jan Panenka

předseda dopravního výboru MČ Praha 5
předseda MS ODS Klamovka

Štítky:
komentář