1. července 2020

MČ Praha 5 navyšuje rozpočet na opravu chodníků

Na posledním zastupitelstvu MČ Praha 5 se nám podařilo prosadit navýšení finančních prostředků do Chodníkového programu Prahy 5 pro rok 2020. Původně jsme měli alokováno 5 milionů korun, ale po převedení peněz z fondu rozvoje dopravy (finance ze ZPS) se nám podařilo vyjednat dalších 6 milionů a do konce letošního roku můžeme využít tak celkem 11 milionů na opravy chodníků v havarijním stavu. To je skvělá správa pro celou městskou část!

Chodníky jsou v některých lokalitách městské části ve velmi špatném až katastrofálním stavu, proto je navýšení rozpočtu více než vítané. V součinnosti s TSK jsme pro letošní rok vytipovali konkrétní místa v lokalitách Prahy 5, na které budou finance vynaloženy.

Aktuálně probíhá pasportizace stavu chodníků na celém území Prahy 5. Díky tomu budeme mít potřebné údaje pro plánování a nastavení oprav v rámci celé městské části Praha 5. Výhodou je možnost zrychlení celého procesu a realizace oprav již do konce roku 2020. Věřím, že se nám v příštích letech podaří ještě navýšit tyto prostředky, abychom mohli z našeho Chodníkového programu financovat co nejvíce oprav chodníků a celkové infrastruktury v rámci naší městské části.

Jan Panenka

předseda dopravního výboru MČ Praha 5
předseda MS ODS Klamovka

Štítky:
komentář