25. října 2022

Novým primátorem Jablonce nad Nisou je Miloš Vele

V Jablonci nad Nisou proběhlo ustavující zasedání zastupitelstva města, vzešlého ze zářijových voleb. Přítomno bylo 29 nových zastupitelů, jeden distančně. Novým primátorem se stal Miloš Vele, dále zastupitelé zvolili čtyři náměstky.

Miloš Vele (ODS) byl zvolen 17 hlasy, jako druhý kandidát na post primátora byl navržený dosavadní náměstek pro oblast humanitní David Mánek. Nově zvolený primátor bude mít na starosti také ekonomiku města. Vele je členem ODS od roku 2004, v zastupitelstvu je od roku 2010, v letech 2010-2018 pracoval jako ekonomický místostarosta, poté náměstek primátora a v letech 2018-2022 byl radním Jablonce. Je ženatý a má dvě děti.

„Chci být primátorem nejen koalice, ale i opozice. Naším největším úkolem bude určitě energetika, zdražování přinese velký nápor na městský rozpočet a my musíme v první řadě začít ve větší míře připravovat energeticky úsporné projekty, přičemž prioritou je určitě zachování všech funkcí města,“ říká Miloš Vele.

Statutárním zástupcem primátora a náměstkem pro rozvoj města a digitalizaci se stal Jakub Chuchlík, který kandidoval jako nezávislý za Českou pirátskou stranu. Zastupitelem je od roku 2018 a má roční zkušenost s prací náměstka primátora pro rozvoj města (2018-2019). Dalšími náměstky jsou Jana Hamplová (Starostové pro LK), Petr Roubíček (ODS) a Lenka Opočenská (Společně pro Jablonec).

Nové vedení města pro volební období 2022-2026:

Primátor Miloš Vele (ODS)

Statutární zástupce primátora, náměstek pro rozvoj města a digitalizaci – Jakub Chuchlík (nezávislý za Českou pirátskou stranu)

Náměstkyně primátora pro oblast humanitní – Jana Hamplová (Starostové pro LK)

Náměstek primátora pro správu majetku – Petr Roubíček (ODS)

Náměstkyně primátora pro životní prostředí a strategii města – Lenka Opočenská (Společně pro Jablonec)

Noví členové rady města

Petr Beitl (ODS)

Petr Klápště (Společně pro Jablonec)

Jitka Skalická (Starostové pro LK)

Jaroslav Šída (Česká strana pirátská)

Petr Klápště (Společně pro Jablonec) je zvolený zastupitel určený pro pořizování územně plánovací dokumentace komunikujícího za statutární město Jablonec nad Nisou s úřadem územního plánování. Jde o neuvolněnou funkci.

Zdroj: www.mestojablonec.cz