31. ledna 2022

Spokojená Chaberačka?

Taky se Vám zdá, že se ve spojení s úspěchy propírá často spíše zákulisní špína a neshody? Že slyšíte a vidíte více kritiky než pochvaly a ocenění? A přitom, když se rozhlédnu kolem sebe, tak vidím většinou spokojené lidi, za rouškou spokojené Chaberáky.

Patří vážně okopávání kotníků po vítězném utkání mezi naše nové národní sporty? Mezi tradice a hodnoty, které nás budou provázet životem?

Já řadím mezi optimisty a nechci se s tím smířit. Jsem nejen od narození pozitivní Pražanda, ale už několik let i hrdá obyvatelka Dolních Chaber. A proto jsem si řekla, že zkusím ze svého pohledu popsat vše hezké, co si s tímto chaberským rokem spojuji.

Přestože rok 2021 začal opět ve znamení COVIDu a očkování, je to za mě pro Chaberáky rok růstu. Ten můžeme hodnotit jak kvantitativně – narodilo se zde mnoho malých Chaberáčků a nejen do Nových Chaber se stěhují rodiny, které si s tímto místem spojují svou budoucnost. Pro kvalitu života nám před okny začínají růst i čerstvě zasazené stromy. Vedle domů máme pro lepší život i komunitní centrum, na které jsme všichni zvědaví.

A naše největší pýcha? Rekonstrukce a dostavba základní školy. Celá budova se povedla nejen zvenku, ale i zevnitř. Chválí ji dospělí i děti. V puberťáčtině by to znělo asi takto: „Jo, náš ústav je teď mrtě krutý!“

Že to ještě není všechno? Ano, máte pravdu, je toho ještě dost… V rámci areálu SK Dolní Chabry vyrostlo centrum volného času Chaberská pergola s plážovým volejbalem, trampolínami a občerstvením, vyměnila se nám restaurace v komerčním centru NCH, vychutnali jsme si rybobraní, proběhlo mnoho akcí zaměřených na sport, kulturu, tradičně jsme si dali burčák během dne Zažít město jinak… Během tohoto roku se také posunuly některé větší projekty jako golfové hřiště nebo strategický plán naší MČ.

No prostě dobrých věcí se tu stalo dost a dost. A za to se sluší poděkovat. A proto děkuji všem, kteří jsou zodpovědní za to, že se nám v Dolních Chabrech dobře žije. Zkusme si tento pohled udržet nejen v čase adventu, kdy nás tradice přímo vyzývají ke zklidnění, naději a vztahu k druhým. Podaří se nám to?

Spokojená a hrdá obyvatelka Dolních Chaber

Helena Mahelová

Helena Mahelová

členka MS ODS Dolní Chabry

Štítky:
komentář