27. dubna 2022

Děčínskou ODS povede v komunálních volbách bývalý manažer společnosti Mercedes-Benz Martin Kubš

(www.ods.cz/ustecky) Členové Místního sdružení ODS Děčín si na svém sněmu zvolili kandidátní listinu do letošních komunálních voleb. Lídrem a kandidátem na primátora se stal Martin Kubš, ekonom a podnikatel v oblasti účetnictví a finančního řízení. Hlavním tématem voleb je pro ODS bezpečnost, realizace klíčových investičních projektů a zdravé veřejné finance.

Velmi si vážím získané podpory na lídra kandidátní listiny od místního sdružení. Děčín je město s velkým potenciálem, a ačkoliv se za poslední rok a půl spousta věcí zlepšila, stále vidím dost oblastí, které si zaslouží naši pozornost a kterým bychom se po volbách rádi věnovali. ODS se podařilo dát dohromady tým lidí, kteří se velmi dobře doplňují ve svých odborných znalostech, mají energii a chuť pracovat pro občany Děčína a mají také vřelý vztah k městu, ve kterém všichni žijeme. Jedním z hlavních témat je pro nás příprava a realizace projektů, které budou smysluplné a které přinesou městu a jeho obyvatelům užitek. Zároveň ale budeme klást velký důraz na zodpovědné hospodaření a zdravé veřejné finance. Celý profesní život se věnuji finančním projektům a účetnictví, a proto věřím, že jsem ve spolupráci s našimi dalšími kandidáty schopen v daném ohledu městu pomoci,“ říká Martin Kubš, lídr ODS v Děčíně.

Děčínský rodák Martin Kubš (42 let) vystudoval obor Účetnictví a finanční řízení podniku na pražské VŠE. Více jak deset let pracoval ve společnosti Mercedes-Benz Financial Services Česká republika, přičemž pět let zastával manažerskou funkci a vedl oddělení finančního controllingu. Dalších pět let strávil v zahraničí a pracoval nejprve jako vedoucí oddělení řízení finančních rizik ve společnosti Daimler Fleet Management v německém Stuttgartu a poté jako finanční ředitel společnosti Athlon Car Lease Polska ve Varšavě. Od roku 2019 žije opět v Děčíně a podniká v oblasti účetnictví a finančního řízení. Je ženatý, má dvě děti a svůj volný čas věnuje nejraději své rodině a letním i zimním horským sportům. Hovoří plynně anglicky a německy.

Jako další důležitý bod má děčínská ODS ve svém volebním programu bezpečnost. „Bohužel se stále jedná o téma, které Děčín dlouhodobě trápí. Nechci už dále od svých přátel a známých poslouchat, že se bojí nechávat děti chodit po setmění samotné z kroužků domů. Bezpečnost ve městě je naprosto elementární úkol, jenž má město svým občanům zajistit. Při tvorbě programu jsme se v otázkách bezpečnosti inspirovali pozitivními řešeními v jiných městech, a to nejenom v České republice. Jsem si jist, že až začneme realizovat konkrétní kroky, které brzy představíme, tak dosáhneme razantního zlepšení,“ vysvětluje Martin Kubš.

Čelo kandidátní listiny doplní předseda děčínské ODS Jiří Čečrle, člen finančního výboru Zastupitelstva Ústeckého kraje a sociálně-zdravotní komise Rady města Děčín, Tomáš Brčák, náměstek primátora statutárního města Děčín, Lubomír Paroha, odborník na životní prostředí a partner v konzultační firmě a Rudolf Brejška, zastupitel města Děčín a podnikatel v oblasti projektové a inženýrské činnosti ve stavebnictví.

„Jsem rád, že se nám podařilo sestavit opravdu vyváženou kandidátní listinu, jejíž síla nejvíce spočívá v různorodosti jednotlivých kandidátů. Máme celou řadu odborníků na rozdílné problémy, které Děčín potřebuje řešit. I přes určitou rozmanitost, nás ale všechny spojuje lokální patriotismus, což je a vždycky bylo zcela klíčové pro rozvoj měst dnes i v minulosti. Lidé, kteří mají své město rádi, mají odpovědnost za jeho další směřování. Máme odpovědnost za realizaci příznivého prostředí pro to, aby mohli všichni občané Děčína žít šťastný a spokojený život po boku svých blízkých. Jsem přesvědčen, že společně uděláme z Děčína konkurenceschopné a moderní město s kvalitními a dostupnými službami pro jeho občany, bezpečnými ulicemi, plynulou dopravou a bohatým sportovním a kulturním vyžitím,“ uzavírá Jiří Čečrle, předseda děčínské ODS.

Jiří Čečrle

předseda děčínské ODS